Într-un demers de largă respirație democratică, președintele Klaus Iohannis zice așa: „Am decis ca în continuarea consultărilor cu partidele politice pe care le-am planificat pentru astăzi şi pentru mâine să consult în premieră un nou actor: societatea civilă. Voi convoca un grup care reprezintă societatea civilă şi strada. Este important pentru mine şi doresc să le cunosc părerile.” Îmi îngădui să adresez 3 întrebări despre consultările lui Iohannis cu societatea civilă.

1. Cine va face parte din grupul reprezentând societatea civilă și strada? Îi convoacă Mihalache? Exponenții străzii vor fi votați diseară în Piața Universității, pe baza criteriului cine ia mai multe aplauze când i se strigă numele?

2.Dacă președintele vrea să cunoască părerile protestatarilor, poate și ei și-ar dori să cunoască părerea Domniei Sale despre premierul interimar Sorin „decât” Cîmpeanu, care i-a spălat plagiatul lui Ponta?

3. Domnule Iohannis, sunteți sigur că știți ce faceți? Că am niște dubii.

1 COMENTARIU

  1. Din pacate am si eu indoieli. Nu numai in ceea ce-l priveste pe Klaus Jooohaaaniiiiiiiiiiis, dar si in legatura cu consistenta, lantul logic si rostul implicat de cele trei intrebari ale Dv. …
    Ridicolul se ingroasa in Romania, in toate taberele, palatele si strazile tarii. Cereri si pretentii au toti, dar cand este sa-si puna mintile la contributie pentru a schita drumul spre lumea noua pe care vor s-o instaleze, pe loc li se termina munitia.

    Intrebarea a pus-o in parte Caragiale cu peste un secol in urma: „Si eu/noi cu cine votez/votam?” In cautare de raspuns sistemul „ala, bala, portocala …” castiga lozul cel mare, insotit de un lasso cu care se va prinde alesul poporului stradal inainte de a-i reusi nefericitului sa se ascunde dincolo de zare … 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × two =