1. Noi hohote de râs provocate în SUA de Agenția Națională de Securitate (NSA), care ar asculta convorbirile telefonice și ar monitoriza conversațiile de pe Internet. La sfârșitul unei săptămâni în care președinta Dilma Rousseff a protestat vehement la ONU față de faptul că ar fi urmăriți cetățenii brazilieni, „New York Times“ găzduiește, sub semnătura scriitoarei și publicistei Vanessa Barbara, soluția sud-americană de a-i deruta pe cei de la NSA. Se numește „vaca nebună“ și presupune să scrii cuvinte-cheie, care îi alertează instant pe urmăritori, în context rizibil. De pildă: „Nu-mi mai ține inima ostatică, sentimentele mele au explodat ca o bombă a fundamentaliștilor!“
  2. „Vă deranjează că NSA vă deschide mailul și vă ascultă convorbirile? Pe mine nu. E ca tipa care-ți spune care-i direcția când ești la volan. Prima dată ți s-a părut straniu, apoi ți-ai dat seama că e ca în căsnicie.“ (David Letterman)
  3. „Deci Snowden a mers în China ca să scape de persecuția guvernamentală? E ca și cum te-ai duce în Irlanda ca să eviți să te-mbeți.“ (Jimmy Fallon)
  4. „Cumva, «sifonarul» Edward Snowden a reușit să scape din America în pofida tuturor informațiilor. Pe bune,, care era șansa ca dintre cei 350 de milioane de americani, el să fie singurul neurmărit?!“ (Jay Leno)
  5. „Acum există aceeași supraveghere ca sub Bush, doar că sub Obama a devenit mare subiect. Pe republicani îi durea în cor de «Big Brother» până când am ales un «frățior»“ (Bill Maher)

Image

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty + 12 =