Am ales șapte magazine europene – trei din România, două din Olanda, unul din Danemarca și unul din Suedia – care oferă mult mai mult decât o experiență comercială

  1. Bookstore Dominicanen – Maastricht, Olanda

Încep cu cel mai nebișnuit din selecția pe care v-o propun azi: Bookstore Dominicanen din Maastricht, un magazin pentru cititorii locali și străini care prețuiesc cărțile. Ceea ce e special e faptul că această librărie… se găsește într-o fostă biserică dominicană! Spațiul a fost și premiat („best bookstore in the world”) și e evident că o simplă plimbare pe aici depășește orice shopping obișnuit, în condițiile în care poți răsfoi cărți pe o masă imensă în formă de cruce, vegheată de un candelabru impresionant.

maastricht

  1. Rituals – Utrecht, Olanda

Rituals e un lanț global de magazine care vând cosmetice (după ani în care am tânjit, acum produsele sunt disponibile și în România) și a cărui filosofie nu e să vândă produse de frumusețe, ci să te facă să te simți bine. Mi s-a lipit de suflet magazinul din zona comercială și turistică a orășelului din Țările de Jos pentru că în amplasamentul de pe Mariastraat am intrat prima oară și am ieșit cu simțurile îmbătate.

rituals

  1. Bang&Olufsen Concept Store – Struer, Danemarca

În comuna Struer din Iutlanda Centrală unde a luat naștere cel mai prestigios producător de echipamente audio și video din lume se găsește un concept store de o modernitate care-ți taie respirația. Totul pare din secolul viitor, începând cu pereții compuși din module interșanjabile doldora de echipamente, care-ți oferă experiențe audiovizuale nemaipomenite, până la vânzători, care nu sunt vânzători, ci consultanți care știu mai bine decât tine ce dorești de la ei!

bang

  1. Bjorn Borg – Stockholm, Suedia

Când eram mic, imperturbabilul tenisman suedez era un idol (poate că un mic procent din calmul meu proverbial se datorează și faptului că am încercat să-l imit). Când i-am descoperit magazinul de lenjerie, la din Stockholm (brandul se găsește și în celelalte țări scandinave, precum și în Benelux etc), m-am simțit ca un puști căruia îi dai drumul într-o bombonerie. Auzisem că 50% dintre suedezi se îmbracă de la Borg, un localnic nu mi-a putut confirma datele, dar el personal avea vreo patru perechi acasă!

borg

  1. TRENDS by Adina Buzatu – București, România

Ajungem și-n România. Știu destui posesori de showroom-uri made-to-measure din oraș, dar în magazinul de la Băneasa Shopping City mă simt cel mai în largul meu când vine vorba de modă masculină. Asta, pentru că Adina Buzatu e mai mult decât un stilist care să-ți recite tendințele, e și un consilier vestimentar cu totul special. Iar dacă nu e Adina în magazin, te poți consola cu colecția de toamnă 2017 – cum poate știi, sunt branduri care se găsesc doar aici – din care oftez mai ales la vederea cămășilor viu colorate ale brandului german Emanuel Berg.

TRENDS

  1. IQOS Store – Cluj-Napoca, România

E primul spațiu deschis de IQOS în România, iar experiența de retail nu seamănă cu nimic din ce erai obișnuit. Suprafața de 70 de metri pătrați îți oferă nu numai un spațiu comercial ultramodern de comercializare a produselor şi accesoriilor IQOS, ci și consultanță personalizată. Adaugă zona de lounge, extrem de prietenoasă, unde se pot testa produse, fiind și un loc de întâlnire al celor deschiși la inovații, care au optat pentru noul mod de a consuma tutunul, fara ardere si fara lichid. Eu însumi fiind consumator IQOS, înțelegi de ce caut store-ul din Platinia Mall (Calea Mănăștur) când revin în orașul de pe malurile Someșului. E prietenos, plăcut, conceput ca o sufragerie şi am revenit aici ori de câte ori am avut un drum în Cluj.

iqos_cluj (1)

  1. IQOS Store – Constanța, România

La inaugurarea celui de-al doilea IQOS Store din România (situat în incinta City Park Mall din Constanța) am ajuns eu însumi, și nu doar ca să gust poantele amfitrionului Răzvan Exarhu, precum și inconfundabilele sale delicatese culinare. Eram curios să văd cum arată un magazin care e de fapt un hub pentru amatorii de experiențe noi. Pentru că sunt atras de tehnologii noi, în general de inovații, dar, nu mai e niciun secret, am trecut și la consumul de tutun prin încălzire. Adaug doar că store-ul e atât de șic-urban încât am simțit nevoia să prelungesc experiența premium oferita de echipa care lucreaza acolo, iar apoi m-am relaxat pe plaja IQOS de la Shut Up Beach din Mamaia Nord!

iqos_constanta (2)

 Acest articol a fost inspirat de IQOS, un dispozitiv pentru fumătorii adulţi pe care îl utilizez de anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fourteen + 2 =