Desen de Oleg Loktiev (Ucraina) - TETY HUMORFEST 2013
Desen de Oleg Loktiev (Ucraina) – TETY HUMORFEST 2013

Așa cum ați putut afla de pe acest blog, la sfârșitul săptămânii trecute a avut loc evenimentul anului în materie de dans. Revin cu ilustrații și cu câștigătorii competiției, în speranța că această nobilă artă va face și mai muți prozeliți. Preiau din comunicatul de presă al festivalului.

[wpsgallery]

Asociația Secția de Coregrafie a organizat prima ediție a competiției “ALT CONCURS NAȚIONAL DE COREGRAFIE”, un eveniment dedicat coregrafilor, dansatorilor și performerilor tineri din România. Au concurat nu mai puțin de 9 producții independente noi, majoritatea autofinanțate și care au abordat mai multe stiluri de exprimare corporală, de la pop, abstract, teatral, până la experiment senzorial, video și sonor.

Primul premiul al serii a fost cel al Pas Boutique, oferit producției care s-a identificat cel mai bine cu stilul concept store-ului. Acesta a fost decernat lucrării “AlterMyEgo” și coregrafei Irina Strungăreanu. Premiul “Ioan Tugearu”, oferit de Centrul Național al Dansului, prin legenda dansului românesc Ioan Tugearu, a mers la aceeași coregrafă și producție.

Marele premiu al competiției a fost oferit prin intermediul Ministerul Culturii și Cultelor și  Administrației Fondului Cultural Național și a fost împărțit la două dintre producțiile prezentate sâmbătă, respectiv “Lay(ers)” a Cristinei Lilienfeld și „Ce-a mai rămas” a Danielei Sima. Juriul competiției a fost alcătuit din Ioana Tugearu, critic de dans, Mihai Mihalcea, performer și fost director interimar al CNDB și invitata specială din străinătate, coregrafa Yael Orni.

ALT PARTY a încheiat seara la Centrul Național al Dansului, pe muzica asigurată de The Ghost of 3.13, Temple Invisible și DJ ToShiRo. “ALT CONCURS” a fost produs de Asociația Secția de Coregrafie, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, sprijinit de Centrul Național al Dansului, X și 0 Dance Project, Cartierul de Dans, ArCub și Pas Boutique.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

two + eight =