Ridesharing-ul online, alternativa la autostopul clasic
– Autohop, platforma cu cei mai mulți utilizatori din România. 50.000 de utilizatori înregistrați anul acesta și 150.000 de locuri libere ocupate în mașini;
– În Europa, prin platformele de ridesharing, sunt împărțite anual zeci de milioane de călătorii;
– În Ungaria aproape 200.000 de oameni apelează la platforma de ridesharing.

Avem nevoie sa fim cât mai mobili, dar să conduci o mașină este destul de scump, iar de multe ori oferta rețelei de transport nu corespunde necesităților noastre. Acesta este motivul pentru care în întreaga Europa ridesharing-ul a devenit un mod firesc de transport. Cunoscut și sub denumirea de carpooling, ridesharing-ul a luat amploare odată cu dezvoltarea internetului și a rețelelor de socializare. Practic, conducătorii auto care călătoresc oricum își oferă locurile libere. În ridesharing datorită utilizării platformelor știi cine îți vor fi pasagerii, unde merg, care este punctul de întâlnire și cu cât contribuie fiecare pentru a împărți cheltuielile călătoriei.
În România platforma online AutoHop a fost lansată în acest an. Până la începutul lunii septembrie avea aproximativ 50.000 de utilizatori, iar datorită acestui serviciu au fost ocupate 150.000 de scaune libere în mașinile conducătorilor auto care călătoreau oricum. În medie platforma este utilizată pentru călătorii pe o distanța de 370km, iar media de vârstă a celor care apelează la AutoHop este de 34 de ani.
Desi aflat înca la început in România, ridesharingul cu ajutorul platformelor online este utilizat în întreaga Europă. În Ungaria, spre exemplu, AutoHop are aproximativ 200.000 de utilizatori care împart în medie 15.000 de călători lunar. În țara vecină, 3,9 milioane de km sunt parcurși lunar de către pasagerii și conducătorii auto care apelează la AutoHop.
Ce este ridesharing-ul?
• Călătoriile sunt pe distanțe lungi, între orașe;
• Este practicat exculsiv cu scopul de a împărți costurile;
• Conducătorii auto care călătoresc oricum își oferă locurile;
• Folosind o platforma ai informații despre viitorii pasageri, iar ei știu cu cine vor călători;
• Nu este la comandă;
• Nu este desfășurat în mod regulat și nici supus unui orar prestabilit.

Puteți avea propria experiență în ridesharing accesând www.autohop.ro.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × five =