Atenție, se închid ușile! Urmează versuri de Emil Brumaru, Ileana Mălăncioiu, Mircea Dinescu, Iv cel naiv și mulți alții! Așa s-ar putea prefața următoarea știre: un tren decorat cu 50.000 de post-it-uri cu versuri ale unor poeți celebri transcrise caligrafic se plimbă în subteranul Bucureștiului, pe traseul de metrou Berceni-Pipera, pe 2 și 3 octombrie. Călătorii sunt invitați să ia cu ei fluturașii poetici și să-și întoarcă fața spre un gen literar deloc desuet, fiindcă, așa cum zice Emil Brumaru, „poezia există oriunde și așa se poate propaga: rog toate femeile frumoase să poarte în buzunarul din spate al blugilor, când merg cu metroul, o carte de poezie“.

FHM a participat la inedita conferință de presă găzduită de un vagon care a plimbat presa pe ruta Universitate-Pipera și retur, cu ocazia unui eveniment menit să readucă poezia în prim-plan. Pentru ca mesajul să fie și mai convingător, organizatorii evenimentului creat pentru Julius Meinl au apelat la un poet consacrat, Emil Brumaru, dar și la un versificator modern (Deliric1, alias Răzvan Eremia, cel care dă proba de băiat în FHM de octombrie, acum pe toate tarabele!).

Reprezentantul FHM a căscat ochii la marele poet Brumaru și l-a salutat cu deferență, a schimbat amabilități cu Adi Despot de la Vița-de-vie și cu Deliric, invitați și ei să se pronunțe asupra poeziei care se găsește și-n rock, și-n hip-hop, ba a fost ispitit și cu un croissant pe care l-au inventat tot compatrioții lui Meinl, de bucurie că n-au fost cuceriți de otomani cu secole în urmă. Apoi și-a vârât nasul în „Cerșetorul de cafea“, volumul lui Brumaru primit la această năstrușnică lansare, s-a întors în redacție și, pentru că lui Deliric1 i-a plăcut pictorialul cu Iuliana Luciu, i-a transcris următoarele rime hip-hop de pe un post-it: „Atunci le-am zis că nu-mi pasă/ puteți să ziceți ce vreți/ Am luat muzica cu mine/ între toți acești pereți/ Am luat un caiet deschis/ și m-am apucat de scris/ Și nu m-am lăsat convins/ că ăsta ar doar un vis.“

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eleven + nine =