A trecut un an de când am fost la cascada Bigăr, considerată cea mai frumoasă cădere de apă din lume, și aflu că numărul vizitatorilor s-a dublat.
Călătoria mea în în Valea Minișului din Județul Caraș-Severin – la jumătatea distanței dintre localitățile Anina și Bozovici, pe DN 57B – a coincis cu inaugurarea amenajării eco-turistice a monumentului natural desemnat în 2013 cea mai frumoasă cascadă din lume.


Eu consider cascada Bigăr cel mai instagramabil loc din țară. Pare desprins din „Avatar”, cu mențiunea că al nostru e real și nu are nevoie de sute de milioane de dolari ca să afle lumea de el.
Dar ca să ajungi la acest loc de poveste, până anul trecut, era o experiență riscantă, întrucât nu existau amenajări și nu puteai surprinde cascada în întreaga ei splendoare, așa cum e de pe vremea în care o vrăjitoare a transformat în apă căzătoare pletele unei fecioare îndrăgostită fără sorți de izbândă de un flăcău pe nume Bigăr. Realizarea unui parteneriat public-privat și o investiție de 140.000 de euro au tranformat zona într-un loc cu un potențial turistic ieșit din comun, iar rezultatele s-au văzut imediat: în perioada 2016-2017 vizitaseră cascada 50.000 de turiști. În intervalul 2017-2018, numărul lor a depășit 100.000.


Pentru că e sezonul vacanțelor, vă îndemn să mergeți la Bigăr dacă aveți drum prin zonă. Nu doar pentru că The World Geography a clasat acest loc pe prima poziție în topul celor mai frumoase cascade unice din lume. Ci pentru că e cel mai frumos parteneriat natură-om din țară pe care îl cunosc.

Mă puteți găsi și pe pagina de Facebook a blogului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 11 =