Cotidianul (un pic prea) popular „Daily Mail“ a avut o inițiativă simpatică, după ce un fotograf, Mark Nixon, a strâns niște ursuleți de pluș în proiectul „Îndrăgiții“. Reprezentanții ziarului britanic și-au rugat ieri cititorii să le trimită poze cu ursuleții lor. Avalanșa de mesaje a întrecut orice așteptări, fotografiile venind până și din Hong Kong sau Falklands. Povestioara mi-a inspirat următoarea fabulă, puerilă, desigur, ca orice fabulă cu ursuleți.

Au fost odată ca niciodată niște ursuleți de pluș pe care îi îndrăgeau toți copiii de pe Pământ, indiferent de ciorăpei, bleu sau roz, rasă, educație, bogăție și chiar vârstă (bunăoară, Mr. Bean era un copil mare care nu putea deloc adormi fără ursulețul său).

Într-o bună zi, copiii din toată lumea au început să-și critice ursuleții. Că sunt de pluș. Că n-au viață. Că nu se pot compara cu prietenii imaginari, care, fie și imaginari, sunt mai reali decât acești ursuleți. Că nu sunt ursuleți, copiii știind mai bine cum e, de fapt, să fii ursuleț. Singura problemă era că ursuleții nu știau de fapt cine îi critică atât de abitir, întrucât copilașii își schimbau vocile și își puneau niște măști care îi făceau imposibil de recunoscut.

MORALA În lumea Internetului, orice comentariu anonim, venit de oriunde, ar putea avea în spate un copil rău, care nu mai iubește ursuleții.

Articolul din Daily Mail

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − twelve =