Faimosul britanic Bear Grylls, cunoscut în toată lumea pentru experimentele sale de supravieţuire şi pe care am avut privilegiul de a-l vizita în Anglia în urmă cu doi ani, revine pe micile ecrane de la noi pe 1 martie, cu o serie de aventuri captivante difuzate de Discovery Channel.

Bear Grylls-1

Preiau comunicatul de presă.

BEAR GRYLLS REVINE PE DISCOVERY CHANNEL CU O NOUĂ EMISIUNE DE SUPRAVIEȚUIRE

POATE OMUL MODERN SĂ SUPRAVIEȚUIASCĂ PE INSULA LUI BEAR GRYLLS?

ÎNCEPÂND DIN 1 MARTIE, ÎN FIECARE DUMINCĂ, DE LA ORA 22:00

Bear Grylls pune la cale experimentul suprem în materie de supraviețuire! 13 bărbați englezi, curajoși și dornici să-și testeze limitele au acceptat să fie lăsați singuri pe o insulă pustie din Pacific, timp de o lună. Vor fi complet singuri, se vor filma între ei și vor avea doar hainele pe care le poartă și câteva obiecte de strictă necesitate. Insula pare un adevărat paradis, însă dincolo de linia țărmului se poate transforma într-un adevărat infern.

Vor reuși să facă lucruri pe care le făceau strămoșii lor și să redevină vânători pentru a-și găsi hrană? Și ce vor învăța despre ei înșiși, când viața lor va fi redusă la un nivel absolut primar? Urmăriți-le povestea, spusă chiar de ei în emisiunea Insula lui Bear Grylls ce va avea premiera pe Discovery Channel, duminică, 1 martie, de la ora 22:00.

Chiar în primul episod, cei 13 bărbați își dau seama foarte repede ce sarcină enormă le revine, căci luptă din greu să facă față fluxului și apoi să-și croiască drum prin desișul de nepătruns al insulei. Rămași singuri, având doar hainele pe care le poartă și câteva unelte de bază, ei sunt deja în pericol, căci au trecut 48 de ore de când au mâncat ultima dată și trebuie să-și găsească hrană și apă cât mai rapid. În episodul al doilea, cursa pentru supraviețuire continuă. Cine va reuși să aducă în tabără ceva de mâncare, înainte să înceapă cu toții să se simtă prea slăbiți ca să mai poată vâna?

În scurt timp, concurenții descoperă că insula îi poate veni de hac și celui mai puternic om. Un membru al grupului alege să se izoleze, obligându-i pe ceilalți să decidă dacă îl vor reintegra în grup sau îl vor lăsa să rămână deoparte, ca un proscris. Pe măsură ce timpul trece, băieții se simt tot mai slăbiți și mai flămânzi. Trebuie să-și găsească forța să reziste cumva, iar tabăra se împarte în două grupuri care se iau la întrecere ca să vadă cine va reuși să găsească mai repede hrană.

În ultimul episod, bărbații intră deja în cea de-a patra săptămână de când stau pe insulă, iar grupul lor s-a dezbinat. Nefiind uniți, nu reușesc să adune suficientă hrană cât să supraviețuiască. Viața pe insulă e tot mai grea, afectând puternic trupul și mintea fiecărui participant la acest experiment foarte dificil.

Insula lui Bear Grylls (2)-1

Descrierea episoadelor

 Episodul 1

Cei 13 bărbați sunt lăsați de Bear pe insulă, unde vor rămâne complet singuri, având la ei doar hainele pe care le poartă și câteva unelte de bază. Amenințați de fluxul care invadează plaja, ei se luptă să-și croiască drum prin desișul de nepătruns al insulei și realizează în scurt timp cât de dificilă este misiunea pe care și-au asumat-o.

Cei 13 nu s-au mai văzut niciodată până acum și, în timp ce încearcă să se cunoască între ei cât de cât, noaptea se lasă rapid. Spiritele se încing și apar primele îndoieli când grupul încearcă să stabilească de comun acord unde să-și găsească un adăpost pentru noapte. În final, se înțeleg să rămână într-un luminiș din junglă, unde li se reamintește foarte curând că sunt pândiți de pericole la tot pasul.

Șocul primelor ore este uitat o vreme, căci băieții ajung rostogolindu-se pe o plajă superbă. Însă deși insula are un aer paradisiac, atunci când trebuie să lupți pentru supraviețuirea zilnică, locul poate deveni un adevărat infern.

Se instalează foamea și deshidratarea, deci cei 13 sunt în mare pericol. Dacă nu vor reuși să găsească o sursă de apă și să facă focul rapid, timpul petrecut pe insulă se va încheia. Lupta se dă acum pentru simpla supraviețuire.

Episodul 2

În acest episod, au trecut deja 48 de ore de când băieții au mâncat ultima dată, iar foamea îi chinuie tot mai mult, pe măsură ce își dau seama ce presupune cu adevărat viața pe insulă. Este absolut necesar să reușească să aducă în tabără ceva de mâncare, înainte ca foamea să le slăbească puterile prea mult ca să mai poată vâna. Lupta pentru găsirea caloriilor vitale devine așadar tot mai riscantă. Bărbații sunt disperați să găsească noi metode ca să vâneze, să instaleze capcane și să prindă cumva un animal de pe insulă, pe care l-ar putea mânca. Un acces de furie al lui Ryan îl lasă pe Craig neputincios. Apoi grupul se întâlnește cu unul dintre cei mai de temut prădători de pe insulă: caimanul.

 Episodul 3

Băieții încep să slăbească dramatic, fiind nevoiți să se mulțumească doar cu o medie sărăcăcioasă de 300 de calorii pe zi. Cum este în joc însăși supraviețuirea lor, naufragiații își pierd răbdarea cu cei care, după părerea lor, nu se străduiesc atât cât ar putea.

Viața pe insulă își lasă amprenta în special asupra celui mai tânăr membru al grupului: Ryan are 21 de ani, lucrează într-un call center și, epuizat fiind, a rămas izolat de ceilalți. În arșița cumplită, el decide să plece singur în căutarea hranei, dar dacă nu găsește rapid o sursă de apă potabilă, va fi în scurt timp în pericol să se deshidrateze. Obligați să treacă la fapte, ceilalți formează un grup de căutare care pornește nu după mâncare, ci după Ryan.

Cum acțiunile lui Ryan afectează acum tot grupul, băieții trebuie să decidă: îl vor readuce pe Ryan în mijlocul lor? Sau îl vor lăsa pe dinafară, ca pe un proscris?

 Episodul 4

Au trecut trei săptămâni, iar grupul de pe insulă abia reușește să supraviețuiască de la o zi la alta, hrănindu-se cu melci și nuci de cocos. Dispuși să-și asume riscuri tot mai mari ca să găsească și altceva de mâncare, Mike și Chris înfruntă fluxul puternic, în căutarea hranei de care au cu toții mare nevoie. Spiritele se încing însă, căci se pare că nu toată lumea este dispusă să facă eforturi la fel de mari ca să caute de mâncare.   

Chiar și după ce perioada de foamete e întreruptă de o masă copioasă, lucru de altfel rar, pacea fragilă care se instalează o vreme se spulberă rapid.

Frustrați că nu au mai găsit niciun caiman, băieții plecați la vânătoare se încumetă să se apropie de desișul de mangrove, după lăsarea serii. Dar expediția duce la dezbinarea grupului din tabără, iar viitorul experimentului de pe insulă e în pericol, căci părerile sunt împărțite când vine vorba despre metode de supraviețuire.

 Episodul 5

În acest ultim episod, bărbații intră în cea de-a patra săptămână a lor pe insulă. Sunt flămânzi și dezbinați, iar lipsa lor de unitate îi împiedică să adune suficientă hrană ca să supraviețuiască. Viața pe insulă devine tot mai solicitantă, punându-și amprenta asupra rezistenței fizice și psihice a participanților. Chiar și atunci când o pisică-de-mare intră în plasele lor de pescuit, tot izbucnesc niște certuri.

Ca să pună capăt crizei de pe insulă, grupul decide să își aleagă un lider. Se enunță principii și se votează candidați, dar nu toată lumea pare dispusă să-l susțină pe noul lider.

Cum timpul petrecut pe insulă se apropie de final, unii dintre participanți încearcă să-și răscumpere anumite greșeli. Și întrucât în scurt timp se vor întoarce în sânul civilizației, băieții sunt obligați să înfrunte și realitatea vieții de dincolo de insula lor.

Episodul 6

În acest episod special, ajungând la finalul experimentului, Bear vizitează grupul și explorează viața pe insulă, încercând să-și dea seama cum s-au descurcat și cum i-a afectat această experiență, pentru ca în final să dezvăluie și cum a fost realizat programul TV.

Bear revine pe insulă ca să vadă rezultatele experimentului și să constate personal cum au trăit aici protagoniștii, în ultimele patru săptămâni. El face turul taberei și meditează la modul în care a decis fiecare dintre ei să lupte pentru supraviețuire. Obligați să-și depășească limitele personale, ce au învățat acești oameni despre cei din jur și despre ei înșiși?

Bear și întregul grup se ospătează cu cele mai grozave bunătăți oferite de resursele naturale ale insulei, iar băieții povestesc cum au reușit să învingă foamea. Aflăm cu ce s-au hrănit pe insulă, de la pești până la stridii.

Bear oferă publicului și o incursiune unică în culisele programului, de la acoperirea riscurilor medicale până la menținerea camerei de filmat în condiții de funcționare, chiar și în acest mediu extrem.

În final, când băieții se întorc la viețile lor de acasă, stăm de vorbă cu ei ca să aflăm cum i-a afectat întreaga experiență.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 14 =