Somptuosul Castel Regal din Varșovia va găzdui miercuri, 18 octombrie, finala regională a competiției S.Pellegrino Young Chef, la sfârșitul căreia va fi ales reprezentantul Europei de Est în marea finală a celor mai buni tineri Chefi din lume (iunie 2018, la Milano).


S.Pellegrino Young Chef a ajuns în 2017 la cea de-a 3-a ediție – la cea din octombrie 2016, de la Milano, am asistat și eu. Concursul e un proiect global de recrutare având ca scop găsirea celui mai bun tânăr Chef din lume. Practic, e o inițiativă unică ce împarte lumea în 21 de arii geografice și implică cei mai buni bucătari internaționali ca jurați, 21 de finaliși, mentori și un juriu bine selectat.
Miercuri, la Varșovia, va avea loc finala Europei de Est, în care s-au calificat 10 polonezi, sârbi, unguri și sloveni – niciun român nu se află printre aceștia, țara noastră urmând să fie reprezentată însă la nivel de juriu, prin cunoscutul Chef Foa.

Jurații finalei regionale est=europene S.Pellegrino Young Chef 2018. Chef Foa, printre ei

Printre Chefii calificați se numără ungurul Rodrigo Sandor, deja o veche cunoștință din finala de la Milano de anul trecut, când l-a avut ca mentor pe Adrian Hădean – acesta din urmă va sosi și el la Varșovia.

Rodrigo Sandor și Adrian Hădean

Dincolo de savoarea competiției în sine, S.Pellegrino Young Chef e și un prilej de a degusta preparate de fine dining, dar și de a afla tendințele culinare ale momentului – cred că sunt argumente suficiente ca să justifice entuziasmul meu de a ajunge la Varșovia și de a vă relata, în exclusivitate, alegerea celui ce va fi cel mai bun tânăr Chef din Europa de Est.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × two =