Înainte de a anunța câștigătorul primului concurs de pe acest blog, aș dori să le mulțumesc tuturor celor care au citit, au comentat sau măcar au intrat pe această adresă. Mulțumirile mele speciale se îndreaptă, desigur, către fotbalistul despre care am scris și pe care îl consider un model și-n iarbă, și pe asfalt! Deopotrivă, mulțumesc celor care au inițiat concursul, autorii măgulitorului portret pe care mi l-au făcut în fotomontajul de mai jos!

HG

Iar câștigătorul concursului, desemnat prin tragerea la sorți la care au participat toți autorii postărilor, este… Cosmin Ciuban. Îl rog să lase, printr-un comentariu, datele de contact (firește, nu vor fi făcute publice, comentariul neputând fi văzut decât de mine în panoul de administrare) pentru a putea intra în posesia premiului.

Câștigătorului și tuturor cititorilor le mai dedic și două rețete! Iată-le:

 Cidru irlandez (Apple D.E.W)

De ce ai nevoie? 50 ml Tullamore D.E.W. Original ; suc de mere natural ; o felie de lămâie proaspăt tăiată.

Pentru a savura constrastul dintre gustul de măr şi notele de vanilie din Tullamore D.E.W foloseşte numai suc de mere tulbure, din fructe presate. Astfel, aroma de măr a Tullamore D.E.W va complimenta perfect aroma de măr a… merelor proaspăt presate.

Servire

Adaugă Tullamore D.E.W într-un pahar înalt, plin cu gheaţă. Umple-l până în vârf cu suc proaspăt de mere. Decorează-l cu o felie de lămâie. Aruncă paiul.

Eliberatorul (The Liberator)

Pentru irlandezi, independenţa e mai mult decât un ideal, e un stil de viaţă. Cărţile de istorie sunt pline de eroi irlandezi care au luptat atât pentru independenţa Irlandei, dar şi pentru libertatea altor state. Născut dintr-un tată irlandez, generalul Bernard O’Higgins e considerat un erou de mai multe state din America de Sud. O’Higgins a luptat împotriva Coroanei Spaniole atât pentru Chile, cât şi pentru Peru, obţinând independenţa ultimului stat.

Odată cu această victorie, Bernard O’Higgins a obţinut şi titlul de “Eliberator”. Pentru a-i cinsti amintirea, Tullamore D.E.W. îţi oferă un cocktail cu acelaşi nume. Lasă sucul natural de lămâie şi portocale să aducă la suprafaţă nota de citrice ascunsă în fiecare pahar de Tullamore D.E.W.

De ce ai nevoie? 50ml Tullamore D.E.W. Original ; 20ml sirop de rodii ; 15ml suc de lămâie* ; 15ml suc de portocale* ; o felie de lămâie proaspăt tăiată.

* Proaspăt stors, bine filtrat.

Servire

Pune toate ingredientele într-un shaker, adaugă cuburi de gheaţă până la umplere şi agită puternic. Filtrează conţinutul într-un pahar clasic, peste cuburi de gheaţă. Decorează cu o felie de lămâie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − nineteen =