Inaugurată cu profesorul Tismăneanu, rubrica de interviuri cu aceleași întrebări intitulată Oameni faini a ajuns azi la episodul al doilea, în care ni se confesează bloggerița Cristina Bazavan.

De ce te temi cel mai tare?

De vorbitul în public, dar perseverez să o fac, în speranța că se va atenua senzația. Mi-e mai bine decât acum trei ani, dar tot e un consum nervos imens.

Și de suferință, când e în dreptul celor dragi și eu nu pot îmbunătăți situația.

Care e prima ta amintire?

3 ani. Grădinița unde sora mea mai mare repetă pentru serbare. Dansuri populare. M-am uitat la sora mea și colegii ei, m-am plictisit, pentru că nu înțelegeam de ce repetă atât, și am ieșit pe hol ca să fac eu dansul. Țin minte foarte exact cum era modelul covorului: avea o floare rotundă, roșie în mijloc, și eu făceam pașii de dans învârtindu-mă în jurul ei.

Pe cine admiri cel mai mult și de ce?

Oamenii care își depășesc limitele și care cred că nimic nu e imposibil. Toma Coconea e unul dintre ei – poate alerga 120 de kilometri într-o zi, prin munți și zăpadă. Dar nu mă refer neapărat la performer – campioni, îmi plac mult oamenii care luptă cu ei ca să meargă cu o treaptă mai sus pe dinăuntrul lor, care ies din zona de confort ca să progreseze.

Ce îți place la înfățișarea ta?

Abdomenul. Are o definiție frumoasă, obținută cu exercițiu de la 20 de ani încoace.

Care e cel mai prețios lucru pe care îl deții?

Disciplina. Voința. Nu sunt lucruri, dar ambele îmi dau confortul că pot obține orice lucru mi-aș dori. Nu mi-am dorit niciodată luna de pe cer.

Cine ar juca rolul tău într-un film?

Robin Wright, așa aș avea și eu frumusețea care-mi lipsește!

Ce-ți reproșezi cel mai des?

De multe ori pun gândirea în fața simțirii și-as vrea să fie invers: să simt mai mult și să gândesc mai puțin. Și-aș mai vrea să-mi mai curăț ego-ul, dar e o luptă lungă pe care o duc de mulți ani și pare că va continua toata viața.

Ce ai fi făcut la fel de bine profesional, dacă n-ai fi ales actuala carieră?

Aș fi fost o profesoară de matematică, sper, simpatică. Aș mai putea fi, dacă nu o să-mi mai placă să trăiesc din scris.

Cum ți se spunea când erai mică?

Baza. Prescurtarea de la Bazavan.

Care e cea mai mare realizare a ta?

Un articol de-al meu despre un copil cu dislexie a generat un asemenea impact încât OMV a investit o parte importantă din banii de CSR pentru a crea un cadru legal prin care copiii cu asemenea deficiențe să fie evaluați altfel la școală. Acum există manuale pentru 1-4 pentru copiii cu dislexie.

Care e cel mai frumos lucru care s-a spus despre tine vreodată?

„Dacă aș fi avut un copil, mi-ar fi plăcut să fie ca tine“, Ștefan Iordache, acum 15 ani la Gruiu, după ce am discutat nimicuri o după-amiază întreagă și-a fost magică întâlnirea. Nu ne-am dat seama că a trecut timpul până când nu s-a făcut beznă afară.

Cum ai dori să-și amintească posteritatea de tine?

Un om bun, dar mai am de muncit pentru „brandingul“ asta.

–         Cristina Bazavan e jurnalistă și se exprimă pe bazavan.ro

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − one =