Numărul 1 mondial stă la birou când intru și o salut: e Simona Halep în carne și oase, proaspăta câștigătoare a turneului feminin de la Roland Garros.

Foarte politicoasă, mă invită să mă așez și-mi spune că vrea să-mi ofere un job. După ce îi confirm interesul meu, îmi spune că interviul de angajare constă într-o singură întrebare: ce reprezintă pentru mine o secundă? Mă fâstâcesc un pic, deși am aproape dublul vârstei ei, și îi spun că e intervalul în care a ridicat sâmbătă trofeul deasupra capului, dar și cel în care îmi văd soția cum urcă scările metroului, în timp ce o aștept seara după serviciul ei. Pe Simona, ambasador al campaniei Grijă pentru copii, o mulțumește răspunsul meu, îmi zice că m-a angajat, semnează cu un marker certificatul de angajare și-mi strânge mâna. Stăm frumos la poze, ca să se vadă că e treabă serioasă, apoi ne salutăm și ies. Așa m-a angajat Simona Halep într-un #Jobdeosecundă. Astfel, am ajuns susținător al copiilor născuți prematur.

Stați liniștiți, nu m-am încruntat la Simona Halep, încercam doar să par serios la angajarea într-un #Jobdeosecundă

Apoi, am participat la conferința de presă în care Dorna, în parteneriat cu organizația Salvați Copiii România, a lansat consumatorilor săi o nouă provocare în cadrul campaniei Grijă pentru copii: aceea de a-și lua un #Jobdeosecundă în sprijinul copiilor născuți prematur! Campania Grijă pentru copii, care a ajuns, anul acesta, la cea de-a șasea ediție, susține lupta pentru viață a copiilor născuți prematur. Începând cu 2015, Simona Halep, jucătoare profesionistă de tenis aflată pe locul I în clasamentul feminin de tenis la nivel mondial, s-a alăturat acestei cauze, îndemnând la implicarea activă a fiecăruia dintre noi.

Cum îți iei un #Jobpentruosecundă

Din 2013 și până în prezent, Dorna și Salvați Copiii au dotat 50 de maternități din țară cu 86 de echipamente medicale de specialitate pentru îngrijirea nou-născuţilor prematur, în valoare aproximativă de 600.000 de euro. Lista completă a maternităților dotate în cadrul campaniei este disponibilă pe site-ul dorna.ro. Campania de anul acesta are un concept special: pornind de la faptul că, pentru majoritatea dintre noi, o secundă, luată separat, nu înseamnă foarte mult, însă, pentru copiii născuți prematur, ea poate însemna totul, Dorna își provoacă consumatorii să își ia un job de o secundă, oferind o clipă din timpul lor copiilor născuți prematur. Mecanica este următoarea: toți cei care doresc să susțină această cauză  își pot lua un job de o secundă printr-un gest foarte simplu – printr-un click dat pe site-ul Dorna.ro, pe orice banner online al campaniei sau pe pagina oficială de Facebook Dorna România

Mai mult, dupa ce s-au angajat, susținătorii campaniei se vor putea implica și folosind kit-ul de susținător al cauzei (cover photo, video, invitație recrutare, profile picture frame), recomandând această cauză prietenilor sau prin donații direct către Salvați Copiii România. La finalul campaniei, Dorna – cu sprijinul Salvați Copiii România – va dona, ca și în anii precendenți, echipamente medicale specializate pentru copiii născuți prematur – către maternitățile care au nevoie de ele.

Alături de Simona Halep și de amfitrionul evenimentului, Amalia Enache, s-au aflat Daria Gonța, Senior Brand Manager, Coca-Cola România, precum și Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România. Simona a precizat: „Ca sportiv de performanță, știu cât de importantă poate fi o secundă în momente critice. Am pierdut lupte într-o singură secundă și am câștigat altele la fel de repede. De aceea am acceptat provocarea Dorna  si mi-am luat un job de o secunda în sprijinul copiilor născuți prematur. Sunt convinsă că implicarea mea – dar și a fiecăruia dintre voi – va contribui la susținerea copiilor născuți înainte de termen, așa că vă invit pe toți să donați o secundă din timpul  vostru pentru ei”. 

Simona Halep, Amalia Enache și două fetițe minunate

Despre Dorna și copiii născuți prematur

În România, conform datelor statistice oferite de Ministerul Sănătății în 2011, prin Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului (IOMC) ‘Alfred Rusescu’, unul din zece copii se naște prematur, având nevoie de atenție specială chiar din prima oră de viață. Nașterea înainte de termen îi lasă bebelușului mai puțin timp pentru dezvoltarea și maturizarea intrauterină, printre consecințe numărându-se greutatea scăzută la naștere și riscul crescut de apariție a afecțiunilor medicale, inclusiv respiratorii, digestive sau oftalmologice. Apa reprezintă 79% din corpul unui bebeluș, ajută la digestie, la absorbția alimentelor, reglează temperatura corpului și circulația sângelui, transportă nutrienții și oxigenul către celule și elimină toxinele. Apa este al doilea element vital după oxigen, iar hidratarea corespunzătoare reprezintă o condiție de bază pentru menținerea sănătății organismului. Dorna Izvorul Alb este recomandată atât în alimentația zilnică a femeilor însărcinate, cât și a proaspetelor mămici care alăptează, datorită conținutului scăzut de sodiu. În plus, este ideală pentru pregătirea hranei bebelușilor și hidratarea lor zilnică.

Mă puteți găsi și pe pagina de Facebook a blogului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

twelve − 3 =