Alex Moise, unul dintre cei mai cool prieteni ai mei, e genul de băiat de care apelativul de Maverick se lipește instantaneu.
Ne despart 18 ani – mda, nu în favoarea mea! – și ne apropie mult mai multe lucruri. Deși, la început, prietenia mea cu acest băiat părea la fel de improbabilă ca succesul unui cont de instagram pe care nu e nicio poză.
Fiindcă, atunci când ne-am cunoscut, să tot fie vreo patru ani faini de atunci, nu ne lega aproape nimic, afară de genul masculin, orașul în care trăim și un workoholicism aparent inexplicabil. Adică el era din Militari, eu din Baltă Albă, el era un tinerel cool cu aparență de hipster (nu era, dar, vorba americanului, dacă mergi ca o rață și măcăni ca o rață, ești o rață!), eu un flăcău tomnatic cu ifose intelectuale etc. Eu conduceam o revistă de expresie masculină, el punea pe picioare primul concept-boutique care realiza costume bărbătești, asigurând și servicii de consiliere vestimentară.
Următorul lucru pe care mi-l amintesc despre Alex e că ne-am adresat unul altuia cu apelativul „dom’ profesor” și așa am rămas de atunci. Și când îmi lua măsurile pentru cele mai cool ținute pe care le croia (alea care pică turnat, dacă știți la ce mă refer). Și când făceam slalom printre panourile de la evenimentele mondene din oraș, la care îl rugam să mă însoțească, pentru început, ca să stric de media de vârstă și să am o apariție hipsterească (mă rog, măcar unul dintre noi așa părea), mai apoi, pentru că devenise un partener de conversație greu de suplinit. Și când lansam o carte virtuală conținând cronicile haosului digital scrise de un jurnalist tradițional, și când îl rugam să-i țină companie, ca să nu se plictisească, la o recepție deținătoarei titlului de Miss Suedia.
Apoi, unul dintre cei mai cool bărboși din oraș, aprecierea îi aparținea portalului Metropotam, dar e de actualitate și-n 2017, a ajuns la performanța de a fi îmbrăcat și consiliat 1.000 de bărbați din România. Am fost unul la nunta celuilalt. Ne-am schimbat joburile, însă nu și relația, bazată pe respect, integritate, prietenie, independență și aventură.
Și, mai important, Alex e Maverick-ul pe care pot conta și unul dintre cei pe care îi consider demni de această etichetă.
Cu siguranță știi și tu cel puțin unul! Ce-ar fi să-mi trimiți, pe maverickspirit.ro/, numele lui și motivul pentru care-l consideri Maverick? Dintre propunerile trimise, voi alege un Maverick, în timp ce voi o să îl votați pe cel de-al doilea Maverick din comunitatea mea de prieteni. Fiecare propunere va fi răsplătită cu un Maverick Kit din partea Glenfiddich. Cei doi aleși vor participa la o ședință foto, în cadrul proiectului „Portret de bărbat”, realizat de Cristian Șutu, și vor fi invitați sâmbătă, 16 decembrie, la un eveniment Glenfiddich, alături de alți participanți la această campanie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 − 2 =