Dacă ești pasionat de goofs, dar nu unul care le vânează efectiv riscând să piardă din frumusețea filmului în sine, ci doar un degustător de erori amuzante moderat, sigur te va interesa colecția de mai jos. Preiau comunicatul de presă.

Unul din cele mai fascinante lucruri pe care le poţi face într-o seară de vară este să te bucuri de o băutură rece şi, bineînţeles, de un film bun. Nu există moment mai propice din timpul anului în care poţi să revezi un film clasic, iar canalul Paramount este cel mai potrivit pentru acest lucru. Vara înseamnă libertate şi posibilități fără efort, timpul în care recreerea şi nonşalanţa se întâlnesc şi cer divertisment de calitate. Dar, pentru o experiență completă de divertisment, vă prezentăm unele dintre cele mai amuzante greşeli din filmele preferate de pe canalul Paramount.
The Emperor’s Club_1
Una dintre erorile înfăţişate este preluată din filmul The Emperor’s Club (poate fi vizionat vineri, 29 august, la ora 22:40, pe canalul Paramount), unde este prezentat un profesor idealist care încearcă să îndrepte comportamentul unui elev care persistă în greşeli.
În secvenţa în care elevii din The Emperor’s Club sunt prinşi încercând să facă baie dezbrăcaţi într-un râu, o călugăriţă poartă acoperământul specific (capul acoperit cu voal tradiţional), dar are o fustă a cărei lungime se opreşte deasupra genunchilor. Niciodată nu poţi vedea o călugăriţă purtând o astfel de combinaţie. Însă îmbrăcămintea călugăriţei nu este singura eroare amuzantă legată de haine care se regăseşte în film. Când fetele se dezbracă de tricouri pentru a face baie în râu, se poate observa un sutien Victoria Secret – un sutien de la momentul în care filmul a fost făcut, şi nu din perioada de timp prezentată în film.
Câteodată, nu doar hainele vin din viitor, ci şi maşinile: chiar dacă acţiunea din The Emperor’s Club este plasată în anii ’70, se pot observa pe parcursul filmului maşini din anii ’80.
Un alt film ce conţine erori amuzante este Hollywoodland (poate fi vizionat sâmbătă, 23 august, la ora 00:35, pe canalul Paramount), unde George Reeves, starul din The Adventures of Superman, este găsit mort în casa sa. Poliţia doreşte să închidă cazul, luând în considerare sinuciderea. Louis Simo, un detectiv privat, preia investigaţia şi încearcă să afle cine a apăsat pe trăgaci.
Hollywoodland_1
Totuşi, background-ul acţiunii filmului poate provoca unele râsete: acţiunea se petrece în anul 1959, epoca de aur a televiziunii, dar în background-ul filmului Hollywoodland se pot observa antene de televiziune. În schimb, în fotografiile cartierelor din perioada respectivă nu există antene de televiziune vizibile pe acoperișurile caselor.
Nu în ultimul rând, cele mai cunoscute greşeli sunt “erorile false”. Un bun exemplu poate fi observat în filmul Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events (poate fi vizionat duminică, 24 august, la ora 20:40, pe canalul Paramount), care spune povestea a trei copii ce sunt adoptaţi de verişorul lor după ce părinţii lor au murit într-un incendiu. Acesta plănuieşte în secret să fure averea părinţilor copiilor adoptaţi.
Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events_3
În presupusul bilet de adio al mătuşii Josephine, greșelile ei gramaticale nu sunt, de fapt, erori. Ea a inclus intenţionat greşeli de ortografie pentru a le folosi drept cod pentru Klaus. De asemenea, ea utilizează des „it’s” în loc de „its”, ceea ce nu reprezintă un indiciu. Cu toate acestea, este de înțeles faptul că prin abuzul de „it’s” şi „its” s-a urmărit obţinerea atenţiei copiilor ei pentru a descoperi adevăratul înţeles.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

two + 13 =