Spectacolul „Greuceanu” e un proiect cu totul special pe scena românească, deoarece include în actul creativ persoane cu deficiențe de vedere. Pus în scenă de Radu Dinulescu, la Teatrul De Artă din București (piesa a avut prima reprezentație și la Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște, în această dimineață), inițiativa „Ne leagă o poveste” duce mai departe proiectul demarat în 2014, ,,Culori radiofonice – o mie și una de voci”, când Asociația Gradusart, în colaborare cu ArCuB București și Radio Trinitas, a realizat un număr de cinci înregistrări de 45-50 minute ale unor basme românești bine-cunoscute, la înregistrări participînd 21 de elevi cu deficiențe de vedere.

În „Greuceanu”, spectacol de figurine, joacă însuflețitor, alături de actori, și Ioan Grecu, elev al Liceului Special pentru Deficiențe de Vedere Buzău.

????????????????????????????????????

Prezența tânărului pe scenă, dar și faptul că tocmai citesc, cu tulburare, excelentul roman „Toată lumina pe care nu o putem vedea” al lui Anthony Doerr (Humanitas Fiction 2016), mă determină să susțin acest proiect socio-cultural fără rezerve.

Aplauze pentru protagoniștii spectacolului „Greuceanu”
Aplauze pentru protagoniștii spectacolului „Greuceanu”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × three =