Meciul ca meciul, dar faptul că transmisia turului din dubla România-Grecia a fost adjudecată de România TV a reprezentat o idee extrem de proastă. OK, știam toți că la acest post, care se gudură pe lângă guvern dată fiind prietenia dubioasă dintre Ghiță și Ponta, riști să te-mbolnăvești de icter, de la galbenul burtierelor. Bravo, Victor Ponta, ați luat naționala, ați luat Liga Profesionistă de Fotbal (nu că l-aș plânge pe Mitică Dragomir), vă mai rămân fotbalul sătesc și cel din spatele blocului și gata, stăpâniți tot! Adrian Năstase vă poate jindui de-a dreptul…

Nu mai zic de șezătoarea din studio înainte de start, un penibil concurs de declarații patriotice, întrerupte din când în când de intervenții hâtre, cum a fost cea în care Dumitru Graur a ținut să se fudulească, probabil, cu anturajul său și să ne citească SMS-ul de la marele om de fotbal și de covrigi, Adrian Mititelu.

Bombastica transmisiune de la acest post așa-zis de știri a fost precedată de o sarabandă pesedistă de cea mai jalnică expresie. Rând pe rând, au defilat pe ecran Titus Corlățean, șefulețul diplomației, prezidentul Zgonea, ignorantul care ne împiedică să uităm de Vanghelie prin intervenții hlizit-stupide ce devin imediat virale, Gabi Firea și Pandele, alături de fratele Negoiță, culminând cu mesajul înregistrat al premierului, bref, tot ce are PSD-ul, dar ce zic eu PSD-ul, țărișoara asta de gâdilat la tălpi mai abitir. Din păcate, cum e turcul, și pistolul: RTV a plagiat mizerabil transmisia decentă a unui meci și, precum actuala guvernare, a dat-o pe lângă. Penibila tentativă de a băga în seamă aripa roșie a USL-ului a fost la fel de greu de digerat ca și golurile grecilor în poarta alor noștri. Pe scurt, rușine RTV, așteptăm returul de la postul lui Felix, poate își iau revanșa băieții ignorați în seara asta și-i vedem atacând cu aplomb pe Antonescu și pe ăla micu′ și anostu′ de la Agricultură!

DISTRIBUIȚI

4 COMENTARII

 1. Esti cam aspru in ce ma priveste, draga Horia! Nu stiu cit de inspirat am fost citind mesajul primit de la Mititelu (cu care n-am mai vorbit de vreo 5 ani) despre un meci jucat cu multi ani in urma pe acelasi stadion – un meci pe care l-am comentat la timpul respectiv! – dar cred ca ar fi trebuit sa dai mai multa atentie si evenimentelor care s-au petrecut DUPA meci, atunci cind m-am opus unui linsaj mediatic pe care inchizatorii de la RVT au incercat sa-o faca la adresa lui Piturca, si nu numai. La RTV este nevoie de scandal, de aia i se spune „noul OTV”, lucru de care m-am convins inca o data pe pielea mea ieri seara. La un moment dat a intervenit unul Dragos Patraru de la Atena, care a inceput sa-l faca praf pe Piturca (nu actiunea o discut aici, ci maniera), totul in batjocura si foarte aproape de a-l condamna definitiv la moarte. Intii i-am spus direct „Exagerezi!”, apoi celor din studio le-am declarat ca „noi incercam sa facem o analiza (Mircea Radulescu, eu, chiar si Agaton!), iar voi doriti un Proces!” – lucru care desigur i-a iritat enorm pe „moderatori”… M-as fi asteptat sa fi scris doua rinduri si despre ;lucrul acesta. Dar, poate era deja tirziu si te-ai culcat.

  • Stimate domnule Graur, aveti dreptate, am fost un strop cam aspru, ceea ce nu schimba cu nimic simpatia statornica pe care v-o port de atatia ani, stiti bine. Cred, totusi, ca Mititelu e un personaj periferic si irelevant in acel context,dar stiti mai bine decat mine ca directul predispune la scapari. Imi cer scuze ca n-am prins comentariile de dupa (m-am prins insa de ironia dumneavoastra legata de ora culcarii mele), veti admite, de fapt v-ati convins chiar dumneavoastra, ca tinuta opiniilor despre fotbal in studioul unei asemenea televiziuni te face sa te uiti instantaneu dupa telecomanda.
   Al dumneavoastra, in speranta ca mi-ati acceptat scuzele, Horia

   • OK, Horia, totul e in regula. Recunosc ca am facut o greseala cind am acceptat sa ma duc la RTV, devenit un fel de OTV mai agresiv politic, iar a doua oara nu ma mai prind. De fapt, a treia oara, fiinca m-am mai pacalit o data cu citeva zile inaintea meciului de la Atena, cind au anuntat ca vor transmite (stire mare) si m-am trezit in mijlocul unui razboi care nu era deloc al meu, intre Ghita (RTV desigur) si Saftoiu (TVR)… Trebuia ca noi cei de fata, intre care Vadim si Pelican, sa jucam dupa cum cintau „moderatorii” – aceiasi Ionela Nastase si Marius Nitu – spre a demonstra ce rusine nationala a comis TVR ca nu a luat meciul si cum a salvat RTV natiunea romana… Nici de data aceea nu m-am conformat, stirnind aproape minia celor doi. Le-am spus ca nu sint calificat pentru un asemenea razboi si ca mie mi se spusese ca vom vorbi despre fotbal si despre meciul de la Atena. Dar ei vreau scandal… asta este targetul postului, acum m-am lamurit si eu. Pe pielea mea…

    • Draga domnule Graur, e evident ca s-au folosit de faptul ca sunteti cunoscut ca sa le validati existenta. Altele sunt insa spaimele mele, nu cele ca oameni care se pricep la ceva nu se mai fac auziti din cauza zgomotosilor de serviciu si ca totul ia aspect de balci. Ma trec fiori fiindca studentii de azi si-ar putea imagina ca asa e televiziunea, ca e etic sa fii pe fata cu guvernul la un post adulator, ca daca ti-ai pierdut credibilitatea ti-o mai poti recupera…Dar stiti ce mai cred eu, simplist? Ca oamenii se impart in doua categorii, cei care accepta invitatiile la televiziune si cei care le refuza. Eu am decis sa ingros a doua categorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 2 =