1535656_677345212285580_142298432_nDupă cum deja știți, Centrul Național al Cinematografiei a decis că „Nymphomaniac 2“, continuarea filmului care a rulat deja la noi, poate fi proiectată în cinematografele românești. Salutăm decizia și punem, ca tot românul, niște întrebări retorice.

  1. Care a fost motivul real pentru care a fost schimbată Cristina Corciovescu de la șefia Comisiei de clasificare a filmelor din CNC, persoană a cărei competență cinematografică pare superioară tuturor celorlalte competențe ale membrilor din comisie (incluzând aici și propensiunea cinefilă a Cristinei Dochianu).
  2. Ce profit va înregistra distribuitorul după acest scandal, dincolo de cel de imagine, reflectat în mesajul de azi, din care citez (…) „Mulțumim CNC-ului pentru rapiditatea cu care a acționat pentru a îndrepta situația. Mulţumim în mod deosebit tuturor celor care zilele acestea ne-au susţinut în presă, radio și televiziune, pe internet, pe bloguri şi pe platformele de socializare. Regretăm efectele colaterale nefaste ale deciziei inițiale asupra imaginii României. Interdicția a trecut, însă penibilul situației din păcate rămâne. Știm însă că toate mesajele, articolele, postările pe facebook, toate manifestările de solidaritate și de respingere a cenzurii arată foarte clar că societatea civilă din România are vitalitate, este creativă și matură și asta reprezintă de fapt adevărata față a României“(…).
  3.  Câți jurnaliști s-au repezit să verifice și altfel decât univoc comunicatele distribuitorului, atunci când acesta încă nu fusese înștiințat oficial, prin urmare, nu putea să conteste oficial și, în consecință, nici să se reunească pentru a revedea filmul și, eventual, a schimba încadrarea?
  4. Am tot citit că e de fapt doar marketing pentru film. Nu cumva a fost mai mult decât atât, iar doi mari oameni de stat ai USL, ministrul Gigel Știrbu și directorul general Mihai-Ioan Kogălniceanu, s-au trezit cu o nesperată ocazie de a poza în mari democrați?
  5. Dumneata, cel care citești acum acest amuzat răboj, vei vedea filmul la cinematograf?
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × five =