Instantanee uluitoare din „Planeta albastră II”, seria narată de Sir David Attenborough, din 29 noiembrie, pe BBC Earth

Balene pe coasta Monterey

Am privilegiul de a vă prezenta o realizare excepțională în domeniul televiziunii: seria „Planeta albastră II”, care are premiera mondială pe BBC Earth duminică, 29 noiembrie – o producție a Unității de Istorie Naturală a Studiourilor BBC. Coproducători: BBC America, Tencent, WDR, France Télévisions și CCTV9 Un parteneriat între BBC și Universitatea Deschisă. Un serial narat de către Sir David Attenborough.
Iată câteva informații succinte din documentarea excelentă a seriei, înainte de a vă prezenta câteva imagini uluitoare din „Planeta albastră II”.
În ultimii 60 de ani, David Attenborough a fost unul dintre cei mai de vază realizatori de filme naturaliste din lume, realizând serii simbol precum Viața pe Pământ, Planeta Albastră și Planeta Pământ. Cariera sa extraordinară s-a întins din epoca alb-negru, în cea color, HD și până în epoca formatelor 3D, iar filmele sale au câștigat numeroase premii Emmy și BAFTA. În 1985, David a primit titlul de Cavaler din partea Reginei și a obținut, de asemenea, cea mai înaltă distincție a Marii Britanii, Ordinul de Merit. David Attenborough este considerat o comoară națională în Marea Britanie.

Compozitorii coloanei sonore „Planeta albastră II”: Hans Zimmer, Jacob Shea și David Fleming de la Bleeding Fingers Music

Radiohead, una dintre cele mai îndrăgite formații rock din lume și Zimmer, unul dintre cei mai de succes compozitori de muzică pentru film și TV din lume, și-au unit forțele ca să producă o melodie exclusivă numită „Înflorirea (oceanului)” pentru introducerea de 5 minute a seriei, lansată în toată lumea, înaintea Planetei Albastre II.
Această introducere a seriei, narată de Sir David Attenborough, prezintă unele dintre cele mai șocante aspecte și imagini surprinse, precum și câteva scene în exclusivitate, care nu apar în nici unul dintre cele șapte episoade.
Inspirați de paleta muzicală a Planetei Albastre II, membrii formației Radiohead și Hans Zimmer au înregistrat o versiune reinventată pentru orchestră a piesei Bloom (Înflorirea), de la Radiohead, iar Thom Yorke a re-înregistrat partea vocală. Piesa a fost produsă de Russell Emanuel de la Bleeding Fingers Music.

4 ani de producție, 125 de expediții, 39 de țări

Echipa The Blue Planet II a utilizat o flotă de submarine pentru realizarea filmărilor

„Totul a început cu circa douăzeci de ani în urmă, când o echipă de cineaști specializați în filme despre natură de la Unitatea de Istorie Naturală a BBC s-au apucat să realizeze un o serie documentară despre oceanele lumii de o amploare și la o scară nemaiîntâlnite până atunci. Difuzată în 2001, multipremiata serie „Planeta Albastră”, narată de Sir David Attenborough, a consfințit reputația de maestru fără pereche al filmărilor subacvatice a Unității.
Astăzi, la o generație distanță, Unitatea de Istorie Naturală revine la aceste lumi scufundate pentru a prezenta Planeta Albastră II. Seria folosește progresele revoluționare din științele mării și tehnologii de ultimă oră pentru a explora noi lumi și a dezvălui cele mai proaspete descoperiri.
Pe parcursul a peste 4 ani de producție, realizatorii noștri au organizat 125 de expediții, au fost în 39 de țări și au filmat pe fiecare continent și în fiecare ocean. Echipele noastre au petrecut peste 6.000 de ore în submersiune, filmând în cele mai variate locuri. Eforturile, pasiunea și devotamentul lor au avut ca rezultat o serie documentară care ne aduce mai aproape ca oricând de viețile captivante ale unora dintre cele mai extraordinare vietăți marine, transpunându-ne în lumea lor magică.”James Honeyborne, producător executiv.

Delfini practicând surfing în Africa de Sud!
O mamă morsă și un pui se odihnesc pe un iceberg la Cercul Arctic
Anoplogaster cornuta are cei mai mari dinți, raportat la corp, din ocean și trăiește într-o zonă în care soarele nu ajunge niciodată.
Un crab eremit din adâncuri
Vietăți imense ale Planetei Albastre
O sepie din Sudul Australiei
Giant cuttlefish mating aggregation, South Australia
Un leu de mare atacă un ton în apele insulei Isabela, Galapagos
Stelele de mare, temute prădătoare în bazinele stâncoase de pe insula Vancouver, British Columbia, Canada
Un papagal de Atlantic își savurează prada pe inusla Hornoya, Norvegia
Un crab pândește țiparii la Fernando de Noronha, Brazilia
Balenele din Sri Lanka

Foto copertă: Lisa Labinjoh și Joe Platko pentru BBC. Fotografiile „Planeta albastră II” sunt reproduse prin bunăvoința BPII. Toate fotografiile sunt protejate de drepturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − 3 =