Un eveniment la care am avut plăcerea de a fi partener media, ALT Concurs Național de Coregrafie 2015, s-a încheiat la capătul a cinci zile de spectacole cu totul remarcabile. Proiect dedicat coregrafilor și spectatorilor din România, ALT Concurs a cuprins competiția oficială, în care au concurat opt producții independente, ateliere de formare profesională cu coregrafi de renume internațional, spectacole de coregrafie contemporană invitate din Spania și Ungaria, decernarea premiilor și  un eveniment de networking pentru public și artiști. Evenimentul a avut ca parteneri media principali TVR2, Radio Romania Cultural, Radio Tananana, bazavan.ro, horiaghibutiu.ro. Proiectul a fost comunicat de Dans Cult Communication și Red Ballerina, membru CID-UNESCO.

Festival

Vă propun să admirați câteva instantanee fascinante de la ALT Concurs Național de Coregrafie, desfășurat între 17 și 21 octombrie, la finalul cărora veți găsi palmaresul competiției.

Imagine din spectacolul BIP
Imagine din spectacolul BIP
Breaking Point
Breaking Point
Echo
Echo
GIF
GIF
GIF
GIF
Life in progress Eli 12
Life in progress Eli 12
MetanoiaX
MetanoiaX
Quantified Self
Quantified Self
Virgo
Virgo
Virgo
Virgo
Virgo
Virgo
What is Left
What is Left

PREMIILE ALT 2015

Premiul ALT Concurs Național de Coregrafie 2015, (un premiu în valoare 10.000 de lei acordat de juriu) i-a fost acordat lui Răzvan Stoian pentru “Echo”.

Premiul Performer (un premiu în valoare de 3.000 de lei acordat de juriu) a fost acordat lui Constantin Enache, coregraful și interpretul lucrării “MetanoiaX” și Elenei Copuzeanu, coregraf și interpretă a lucrării “Quantified Self”.

Premiile Open Door la Institutul de Artă din Barcelona (câte o săptămână de studiu la Institutul de Artă din Barcelona acordată de Martz Contemporary Dance Company) au fost acordate dansatoarelor Simona Dabija și Diana Chira.

Bursa World Dance Movement (o bursă în valoare de 150 de euro acordată de Martz Contemporary Dance Company) i-a fost acordată Mariei Elisabeta Mihai.

Invitațiile speciale pentru a se antrena în cadrul unui workshop la Eva Martz Dance Company le-au fost acordate lui Marius Moldovan și lui Idris Clate. 

Premiul WASP (o rezidență pentru dezvoltarea proiectului oferită de Asociația 4Culture ) i-a fost acordat Georgetei Corca, creatoarea lucrării “BIP”.

Teatrul de Balet Sibiu a acordat un premiu special lui Daniel Dragomir, autorul lucrării Breaking Point. Premiul constă într-o invitație de a realiza o coregrafie de dans contemporan pentru TBS, corerafie ce va fi prezentată publicului în cadrul spectacolului „Geneza” ce va închide stagiunea 2015-2016 a TBS și care va avea loc în iulie 2016.”Geneza” este un program creat de TBS, în cadrul căruia li se oferă șansa tinerilor coregrafi, aflați la începutul carierei coregrafice, de a realiza alături de o companie de dansatori profesioniști lucrări coregrafice de dans contemporan sau balet neoclasic. Anul viitor va avea loc ediția a III-a evenimentului „Geneza”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

five + 14 =