Jurnalul unui ziarist fără jurnal vă propune azi o incursiune prin niște publicații mici, dar gălăgioase.

Cine pune botul pe șestache la țigăneală

„SRI și ANAF pregătesc asaltul la multinaționale”, sună o dezvăluire exclusivă din ziarul „Național” a lui Cătălin Tache, unul dintre cei mai experimentați inventatori de subiecte din presa română. Textul, implauzibil, despre desantul serviciilor secrete la Fisc pentru a curma împreună banii scoși din țărișoară de hrăpărețele multinaționale, abundă în expresii evitabile, măcar în presă: țigăneală, a pune botul, pe șestache, pe felie. Mișto de tot când pauperitatea vocabularului uzitat în scris e compensată de coloritul limbajului! http://www.enational.ro/dezvaluiri/sri-si-anaf-pregatesc-asaltul-la-multinationale-488324.html/

Ziarul lui Vadim mutilează „frumoasa limbă română”

Captură de pe site-ul „Ziarul Tricolorul”
Captură de pe site-ul „Ziarul Tricolorul”

Dr. Corneliu Vadim Tudor, jurnalistul care nu ratează nicio ocazie să-și laude colegii de breaslă („țigănușul cu cap țuguiat și vorbire gâjâită Horia Ghibuțiu. Un zero barat. Ziarist nu e. Om de cultură – nici atât. El e doar o javră cu foamea-n gât, care ar vrea să latre, dar nu are forță, deocamdată, decât să schelălăie”), scrie de zor. Chiar azi a publicat un emoționant crochiu, din care cităm: „Pot aprecia că aproximativ 90% din cîntecele noii generaţii sînt nişte gunoaie, din toate punctele de vedere. Başca o pronunţie imbecilă, care mutilează frumoasa limbă română”.

Întrebarea e dacă pronunția cu pricina mutilează limba mai grav decât rubrica „Ultimile articole” din acest prestigios „ziar popular, creștin și european”. Sau cam la fel?

http://www.ziartricolorul.ro/copii-teribili/

Frații Negoiță prezintă un videochat imaculat

Videochat în „Ring”
Videochat în „Ring”

Ziarul „Ring”, maculatura de partid cu oarece răspândire subterană, are și un site deosebit de atractiv, care, cum titrează jurnaliștii tocmiți de frații Negoiță, „depăștește” așteptările oricui. Astfel, la îndrăgita rubrică Necenzurat se găsește o suită de șase articole nerușinat de favorabile, nemarcate ca fiind publicitate sau advertoriale, despre un videochat. Iată un pasaj elocvent despre inimosul investitor: „Fondator, reprezentant al studioului Lucky si business man in domeniu, domnul George stie ca pentru a pastra asa standarde ai nevoie si de implicare si mai mult decat o afacere de care sa te ocupi: “Suntem mereu interesati sa atingem varful unei piramide. Deja a trecut etapa in care toti si-au dat seama ca se poate intra in bransa, insa putini rezista. Nu este de ajuns sa ai angajate frumoase si sa le expui in fata unor camera.” spune acesta…”.

http://www.ziarulring.ro/necenzurat

Web-ul sălbatic

De la cele mai mici ziare românești trecem la cel mai mare ziar din lume: „The New York Times”. Într-un articol care pleacă de la problemele întâmpinate de site-urile Gawker și Reddit după ce au împins prea mult limita publicării, e citat modul în care funcționează lucrurile în noua lume digitală :„Strategia pe Internet este să pui audiența și creșterea pe primul loc, iar modelul de business pe locul secund”. E menționat și cazul megasuccesului mondial BuzzFeed, care a scos de pe site criticile la adresa Dove și Monopoly, ambele companii investind în Buzzfeed (ulterior, redactorul-șef și-a cerut scuze și a republicat articolele).

http://www.nytimes.com/2015/07/22/business/media/limits-at-gawker-rules-at-reddit-wild-west-web-turns-a-page.html?_r=0

Când văd câte rateuri și grozăvii dă acest vlăstar al comunicării interumane numit Internetul, îmi vine în cap o zicere citită în cel mai recent număr al publicației „Realitatea evreiască”:

o fi oul mult mai deștept decât găina, dar se strică repede.

Dați câte un link, să ajungă la toată lumea!

Prietenii Rusiei sunt neprietenii Ucrainei

Cum se face un interviu bun? Așa!

ZF: Ioan Rus a vărsat și sarea poporului…

The Atlantic: conținut sponsorizat, dar face toți banii!

Campionul la scrabble în franceză nu vorbește franceza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

two + twelve =