Jurnalul unui ziarist fără jurnal a ajuns și în ziua în care, din toată presa asta mare de pe Internet, a evidențiat doar știri din cele mai populare ziare. „Click” și „Libertatea”. Și dă-i râs!

 

Cel mai slab articol al anului? Totul e greșit!

http://www.click.ro/vedete/celebritati/tribut-pentru-aniversarea-printesei-diana-cum-comemorat-o-kate-middleton-pe. Titlul, Tribut pentru aniversarea Prințesei Diana!, denotă necunoașterea limbii române, întrucât tribut înseamnă  bir, o obligație, nicidecum un omagiu! Iar primele fraze ale știrii sunt năucitoare: „Miercuri (1 iulie) ar fi fost ce-a de-a 54-a aniversare a Prințesei Diana, născută în anul 1961 și decedată la data de 31 august 1997, la numai 36 de ani. Cu ocazia zilei ei de naștere, Kate Middleton (33 de ani), actuala soție a fiului ei, i-a adus un tribut vestimentar. Prințesa Diana ar fi împlinit 54 de ani miercuri (1 iulie) dacă ar mai fi fost în viață. Deși nu a avut ocazia să o cunoască, de-a lungul timpului, Kate Middleton a purtat multe ținute comemorative în onoarea soacrei ei”.

O știre începe cu subiectul, nicidecum cu ziua, iar dacă tot o faci, să scrii data în paranteză, pe site-ul unui cotidian, e redundant și nepotrivit; cea de-a se scrie așa, nu ce-a de-a!!! Din următoarea frază nu reiese clar a cui e ziua și al cui e fiul, iar tributul vestimentar te duce cu gândul la cineva care a fost silit să-i dea asupritorului haina de pe el. Apoi, aflăm din nou că miercuri a fost 1 iulie și că am trecut prea ușor peste faptul că Prințesa Diana ar fi făcut 54 de ani, cum ni s-a prezentat încă din prima frază, astfel că enunțul e repetat, dar i se adaugă o informație exclusivă, de ultimă oră: „dacă ar mai fi fost în viață”. Una peste alta, un text de toată jena, chiar și pentru un tabloid, întâmplător, cel mai bine vândut ziar al patriei.

… și o nouă specie de presă: compunerea

Se iau niște poze și e încredințată sarcina de a scrie despre ele unui, ăăă, jurnalist care, în cel mai bun caz, era apreciat pentru compuneri în gimnaziu, fără să progreseze însă de atunci. Sarcina de serviciu presupune aruncarea unor cuvinte-cheie prin text și titlu, adăugarea unor superlative și – atunci când fotoexplicația nu ajută – un pic de imaginație. Scrierea introducerii, a cuprinsului și a încheierii în această ordine e îndeobște apreciată de șefi, iar miile de accesări rezultate îl vor face pe șefulețul autorului să se laude la șeful șefulețului, care la rândul său va raporta faptele de vitejie și mai-marelui șef. Și pentru că trebuia ca toate aceste lucruri să fie denumite cumva, li s-a zis, simplu, presă de succes în mediul on-line.http://www.libertatea.ro/detalii/articol/cel-mai-fierbinte-pictorial-mai-sexy-de-atat-nu-se-poate-galerie-foto-incendiara-542714.html

Dați câte un link, să ajungă la toată lumea!

Clasamentul orașelor neprietenoase cu băutorii de bere

De ce nu mai știm pe de rost niciun număr de telefon

Cele mai tari melodii despre dulciuri

Cum să fotografiezi artificiile

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 − 5 =