1. Cel mai bun horoscop din lume, o declam fără șovăială, e cel din „The Onion“: comic, cinic, complet inventat. Citesc la Taur: sigur, s-ar putea să fii învinovățit, dar de unde era să știi de pericolele din apă de la Plaja Unde Tot Timpul Moare Cineva? După semnele zodiacale, azi pare că ar fi mai potrivit să nu merg la plajă.

  1. Lectură târzie a cărții, altminteri tristă, scrise de comediantul Bill Maher, „When you ride alone you ride with bin Laden“ (o figură de stil, parafrază a unui slogan patriotic american din Al Doilea Război, dorind a spune că risipa de combustibil la volan alimenta, de fapt, inamicul americanilor). Am reținut însă o poantă de pe cartea descărcată recent pe Kindle Fire-ul meu. Cică pe 11 septembrie 2001, la New York au fost surprinse, după atacuri, scene unice de solidaritate: „Străinii îi ajutau pe străini și, într-o secvență înduioșătoare, un taximetrist a oprit la semnul unui negru.“
  2. Tot din metropola americană, un interviu superb, via „Newsweek“, cu fashionista nonagenară Iris Apfel (Iris! … Dezvălui, acum și aici, că, sub acest pseudonim feminin mă ascundeam eu, semnând o rubrică de bârfe la revista „Diva“!). Zice bătrânica de 92 de ani, pe care îi va împlini joi, 29 august: „Pentru ca o femeie să o ducă bine la New York, cele mai importante lucruri de care are nevoie sunt un șofer și o haină de ploaie îmblănită. Le ai pe-astea, te descurci“.
  3. Mă delectez cu o știre de azi a agenției oficiale de știri a Republicii Populare Democrate Coreene, Aniversarea Partidului Muncii va fi consemnată în România. În fruntea comitetului român de pregătire a celei de-a 65-a aniversări a partidului unic nord-coreean e Vasile Orleanu, despre care aflu de pe Facebook, fără să fim prieteni, că e președintele Biroului Permanent al Partidului Socialist Român și că a absolvit „Post Liceala Tehnică de Maiștri“. Să-ți pui numele și ocupația (maistru, economist, subinginer, cu minunata prescurtare sing.) pe o tăbliță sub vizorul de la ușă era o modă care făcea furori odinioară!
  4. În fine, o știre culeasă de aplicația Pulse (îmi place sloganul acestui agregator, Bringing You Good News): faimosul Bear Grylls, despre care veți mai citi aici, și-a postat pe Twitter o poză cu un tobogan gigantic instalat pe insula unde locuiește doar el cu familia. După autodenunț, Consiliul Local din Gwynedd vrea să verifice cât e de sigură construcția de pe insulița pe care aventurierul a cumpărat-o cu echivalentul a 147.886 de dolari. Să țin minte să-mi închid contul de Twitter după ce o să-mi iau o insulă!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

seventeen − eleven =