Dacă mai aveaţi vreo îndoială că lumea e mică, vin şi eu să o confirm: e a treia oară în ultima lună când mă întâlnesc cu un Chef venit din “Iadul bucătarilor”, Florin Dumitrescu. Mai întâi, mi-a răspuns la chestionarul de pe site. Apoi, ne-am văzut la RuralFest, dar nu l-am bătut prea mult la cap, pentru că era cu fetiţa, iar ieri dimineaţă – de data asta era cu soţia – ne-am întâlnit la SkyBar-ul de pe Calea Dorobanţi. N-am fost numai noi, ci şi organizatorii evenimentului NESCAFE – Măsură în toate, gazdele acestuia, jurnalişti, bloggeri, oameni de business. Tot de rangul de invitat special, precum Florin Dumitrescu, s-a bucurat şi Mihaela Bilic, medic nutriţionist, care ne-a vorbit despre cât e de importantă păstrarea măsurii într-un stil de viaţă sănătos (colegele mele de breaslă au fost ochi şi urechi şi au luat notiţe febril!).

Florin Dumitrescu şi un preparat să-l mănânci din ochi
Florin Dumitrescu şi un preparat să-l mănânci din ochi

Iar Chef Florin, ce să facă şi el? La început, a băut o cafea, ca omul (în general, rade cam trei pe zi, dar a fost o dată când a băut vreo opt, însă, după socoteala sa şi a medicilor, alea opt degetare de cafea fac cam cât trei căni, ceea e e rezonabil). După ce că evenimentul a început devreme şi dormise doar vreo patru ore, a fost fresh, mai precis i-a turuit gura fără încetare vreme de două ceasuri, interval în care, ajutat de trei voluntare din presă, a pregătit un desert delicios (mai exact, două: unul în care s-au respectat riguros cantităţile, celălalt, în care s-au pus “după ureche”), pentru a înţelege mai bine audienţa rolul jucat de respectarea măsurii. În esenţă, asta ne spusese şi medicul Bilic (“de-a lungul timpului, a apărut mitul conform căruia cafeaua solubilă e mai tare decât cafeaua măcinată. De fapt, studiile demonstrează contrariul, în condițiile în care este preparată corect, adică să punem două lingurițe (3,5 grame) de cafea solubilă NESCAFÉ la 150 ml de apă. Cafeaua crește capacitatea de memorare și de concentrare, îmbunătățește performanțele fizice și rezistența la efort şi crește tonusul organismului”).

În timp ce era preparat desertul montat ulterior în pahare (am devorat şi eu unul, de dragul documentării!), adică o cremă de mascarpone cu mousse de ciocolată, crumble, sos de cafea și jeleu de cafea, Florin Dumitrescu a povestit câte-n lună şi-n stele; a prevenit întrebările indiscrete precizând din start că nu banii l-au îndemnat să dea Masterchef-ul din Pro pe Hell’s Kitchen de la Antenă, dar şi că deserturile nu sunt favoritele sale; şi-a amintit că s-a făcut bucătar la îndemnul tatălui său, speriat că odrasla sa răspunsese “nu ştiu” la clasica întrebare “ce vrei să te faci când o să fii mare?”. Aşa că l-a trimis să ucenicească de la 14 ani pe lângă bucătari pricepuţi, iar un an de zile, micul Florin a făcut numai piure de cartofi, cea mai bândă pedeapsă fiind să-l mănânce pe tot, dacă nu era apreciat!

Şi o mai fi povestit multe Chef Florin, dar am spălat putina discret înainte de final, întrucât mă aştepta o zi plină. În fond, la cât de des ne vedem, îl pot întreba data viitoare ce-am pierdut!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eight + 10 =