Firește că sunt mult mai multe lucruri de plăcut la Art Safari decât cele pe care le enumăr aici pe repede înainte, zic doar să vă faceți o idee despre vizitele mele – am fost joi seara, la avanpremiera evenimentului; ieri, când am vizitat exponatele pe-ndelete; plănuiesc să mă mai duc și miercuri dimineață, dacă apuc, la invitația Art Safari, la un tur privat al expoziției de artă clasică, românească a restaurantului Le Bistrot Francais. Așadar, trec repede în revistă lucruri&lucrări care mi-au plăcut la Art Safari, cu mențiunea că ordinea e întâmplătoare, evident.
– Cu un selfie cu „Anthroposynaptic”-ul din 2015 al lui Mircea Cantor (broderie pe cămăși tradiționale de bărbat și femeie din Maramureș, colecția Fondation Louis Vuitton, Paris) toți suntem datori.


– Cealaltă lucrare Mircea Cantor, „Anthroposynaptic” (Dior/ Bihor), 2018 (broderie pe piele, vestă Dior Toamna 2017 și cojoc binșenesc a lui Dorel Codoban, Bihor)


– Live performance-ul de ieri al lui Alex Mirutziu, intitulat „The Urgency of the Idea of Closure in Drawing”, pe parcursul căruia am asistat la un „art verite”: cum se naște un act artistic, în timp ce desenezi cu ajutorul unei măști. Pe peretele de alături era proiectată pe repeat altă lucrare a artistului ardelean, un video intitulat „Cel mai bun lucru pe care îl pot face în acest moment”.


– L-am văzut pe Horia-Roman Patapievici, președintele Artmark, șezând turcește în timpul performance-ului „moment maramureșean” de la avanpremiera evenimentului.
– Am băut un pahar din Miraval Rosé, vinul produs pe proprietatea din Correns a Angelinei Jolie și a lui Brad Pitt. À votre santé!
– M-am întâlnit cu foarte multă cu care n-apucasem să mă mai văd. Ieri, și cu Andreea Raicu. Adorabilă.
„Finally Together” de Vlad Nancă (oțel, vopsea)


„Fără titlu” de Ciprian Mureșan – 10 bănci de școală, lemn de fag și plăci de alamă gravate.


„Războinicii” de Arantxa Etcheverria, fotografie digitală.


„La cules” – Camil Ressu.


– „Reenactment. A Reconstruction for the Past, 2016” (fragment) – Cristian Rusu & Șerban Savu


„Grădina verde” – Horia Bernea


„Soft rituals” de Ioana Stanca – performance installation


„Priviri din văzduh” – Ion Țuculescu. E „vecinul” meu – locuiesc într-un cartier cu străzi având nume de pictori.


„Peisaj la Balcic” – Nicolae Tonitza.


„Old fish” – Răzvan Boar

Mă puteți găsi și pe pagina de Facebook a blogului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × 4 =