În mai puțin de o lună, actorul Marcel Iureș, intrat în pielea gangsterului Dimitrov, va apărea pe micile noastre ecrane în primul episod din noul sezon, al doilea, al serialului „Polițiști fără Frontiere”. Premiera acestui serial va fi difuzată de AXN, marţi 23 septembrie, de la ora 22.00. La prezentarea grilei de toamnă a postului AXN, având drept portdrapel acest serial cu detectivi europeni de elită cu motto-ul “justiție fără frontiere într-o lume fără frontiere”, au fost prezenți jurnalista de investigații Miruna Munteanu și psihologul criminalist Tudorel Butoi. Voi reveni cu o relatare amplă după o întâlnire la care presa a asistat în avanpremieră la un episod al serialului, dar a putut și afla aspecte inedite, nefardate, legate de rolul polițiștilor în societatea contemporană. Preiau comunicatul de presă:

CROSS_202-20140925-AY_0121

Polițiști fără Frontiere” aduce acțiunea la un nou nivel, în sezonul al doilea!

Premiera celui de-al doilea sezon va putea fi urmărită pe AXN, marţi 23 septembrie, de la ora 22:00

Bucureşti, 28 august 2014: Serialul „Polițiști fără Frontiere”, o producție originală AXN, revine în România cu cel de-al doilea sezon. Primul episod va fi difuzat pe AXN în data de 23 septembrie, de la ora 22:00 și se bucură de prezența excepțională a lui Marcel Iureș.

Serialul prezintă activitatea unei echipe de detectivi europeni de elită, mandatată de Curtea Penală Internațională, ce deţine autoritatea de a urmări criminalii peste graniţele din interiorul Uniunii Europene. Odată cu globalizarea, granițele deschise ale Europei au transformat continentul într-un adevărat refugiu pentru criminali, care se pot ascunde cu ușurință în țările în care nu sunt dați în urmărire. Astfel, un nou tip de autoritate transfrontalieră intră în acțiune.

A1_Poster for online_use

Polițiști fără Frontiere” este povestea unei asemenea echipe, formată din cinci tineri detectivi ambițioși, conduși de Căpitanul Louis Daniel. Fiecare episod prezintă povestea investigațiilor palpitante asupra unor criminali de talie mondială și a urmăririlor spectaculoase, care străbat granițele țărilor europene.

Alături de scenele de acțiune care țin telespectatorii cu sufletul la gură, serialul se concentrează şi pe latura umană, pe dramele personajelor principale: Carl Hickman (William Fichtner), un fost polițist din New York, retras din funcție în urma unei confruntări care îl lasă schingiuit, și Louis Daniel (Marc Lavoine), liderul echipei, care caută răzbunarea pentru asasinarea fiului său de către gangsterul Dimitrov (Marcel Iureș).

În ultimul episod al sezonului 1, Genovese (Kim Coates), inamicul numărul unu al lui Hickman, este prins, iar misiunea echipei de detectivi pare să se fi apropiat de final. Însă, într-o răsturnare de situație, Daniel este răpit de către oamenii lui Dimitrov, care își prezintă ultimatumul. În primul episod din sezonul 2, echipa se află într-o misiune contra cronometru pentru a-l salva pe liderul lor. În acest timp, Michel Dorn (Daniel Sutherland), Inspector la Curtea Penală Internațională, face tot ce îi stă în putință pentru a-l învinge pe mafiotul rus.

Polițiști fără Frontiere”, o producție semnată de creatorii serialului „Minți Criminale”, a fost aplaudată de fanii din întreaga lume atât pentru distribuția de excepție, cât și pentru locațiile superbe în care a fost filmată. Serialul se bucură de performanța excepțională a lui William Fichtner (celebru mai ales pentru rolurile din „Elysium” și „Prison Break”), a câștigătorului Globurilor de Aur, Donald Sutherland (cunoscut în ultimii ani pentru „Jocurile Foamei”), precum și a lui Tom Wlaschiha (cunoscut și pentru rolul din „Jocul Tronurilor”). Noul sezon îmbogățește distribuția cu trei noi nume importante. Lara Rossi (cunoscută pentru rolurile din „Life of Crime” și „Murder: Joint Enterprise”) va deveni unul dintre personajele permanente, iar roluri episodice vor avea Carrie-Anne Moss („Vegas”, „The Matrix”) și Ray Stevenson („Dexter”, „Cartea lui Eli”). În sezonul 1, dar și în primul episod al sezonului 2, serialul se bucură și de prezența marelui actor român, Marcel Iureș.

Sezonul 1 din „Polițiști fără Frontiere” a fost filmat în totalitate în Europa, în orașe precum Praga, Paris și zone din sudul Franței; scenele care nu au fost surprinse pe străzile metropolelor de pe continent au fost filmate în Praga, la Studiourile Barrandov, cunoscute pentru blockbustere precum „Misiune Imposibilă”, „Identitatea lui Bourne” sau „Casino Royale”. În sezonul 2, pe lângă Franța și Republica Cehă, echipa de filmare s-a mutat în Monte Carlo și în Bulgaria.

Sezonul 2 din „Polițiști fără Frontiere” cuprinde 12 episoade, care vor putea fi vizionate pe AXN începând cu 23 septembrie, în fiecare marți, de la ora 22:00.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − 3 =