„Sunt decis să mă întorc atunci când vor lua atitudine și vor vorbi oameni pe care îi respect și care transmit mesaje în care cred.”, scriam ieri, anunțând că urma să iau o pauză în ceea ce privește protestele din Piața Universității.

Au luat atitudine și au vorbit oameni pe care îi respect – cei care m-au făcut să-mi schimb decizia și cărora le mulțumesc. Așa că aseară am revenit la proteste și, printre miile de participanți, am căutat oameni frumoși din Piața Universității, pe care i-am întrebat de ce se aflau acolo.

IMG_7485

Ana Maria Lăzăroiu: „Mă aflu în Piața Universității în primul rând pentru fiul meu (are aproape patru ani), căruia îi doresc o viață liberă. Aș fi vrut să-l aduc în piață, dar e în vacanță, la bunici. Susțin o Românie mai bună din tot sufletul. În al doilea rând, am venit pentru foștii colegi din Oracle, care, din păcate, au pierit într-un mod tragic”.

IMG_7484

Ioana Blaj: „Nu sunt un om care se pricepe  la politică, însă am ieșit în stradă pentru că simțul meu civic mi-o cere și pentru că vreau o Românie mai bună pentru copilul meu de un an. Vreau să aibă o perspectivă mai bună decât a noastră”.

Ducu Ion: „Cu cît suntem mai mulți aici, cu atât vom putea să demonstrăm că suntem o forță. Am venit ca să schimbăm ceva și să încercăm să ne schimbăm noi, pentru că, de fapt, noi suntem problema, în gașcă!”.

Vlad Tănase: „Sincer, azi am venit din alte motive față de marți sau de ieri. Aseară am observat că mulți încercau să schimbe inclusiv direcția mesajelor. Azi am venit mai mult să tăcem decât să țipăm. Să vorbim între noi, să ne cunoaștem. ”

IMG_7490

Daniela și Mihai Mircea Coroi: „N-am crezut că vom mai asista la un moment de genul acestuia. Îmi pare bine că țara se mișcă, sper, într-un sens pozitiv. Sper din tot sufletul să nu fie deturnat acest fenomen. Categoric trebuia făcută o curățenie în rândurile clasei politice din România. Din punctul meu de vedere – și sper să greșesc – nu văd la ora actuală pe cineva de valoare reală să apară în față, pentru că, în ultimii 25 de ani, nu am avut senzația că România a generat valoare epolitică adevărată.”

Horia Constantinescu: „Am venit pentru a păstra constant presiunea asupra parlamentarilor, să înțeleagă că nu s-a terminat. Doar o demisie a unui prim-ministru nu înseamnă că totul s-a schimbat, sistemul trebuie să se schimbe. Ministrul Oprea este în continuare ministru, nu s-a schimbat nimic așadar, așteptăm demisia lui forțată. ”

IMG_7496

Alex Moise: „Am venit ca să schimbăm un sistem. Și am impresia că o să mai ieșim aici încă vreo 10 ani, cât va dura până se va schimba sistemul.”

IMG_7497

Simona și Mihai Florescu: „Vrem schimbarea clasei politice și parlamentari mai puțini, de la 600 la 300.”

IMG_7498

Adrian Chiriac: „Sunt aici ca să stric media de vârstă a acestor tineri entuziaști – sunt inginer pensionar – și să sugerez niște nume care ar putea fi liderii noștri. Așa cum s-a văzut, cel mai ușor a fost, deși părea atât de greu!, să dărâmăm ceva. Acum trebuie să și construim ceva. Pentru această construcție este nevoie însă de niște oameni cu experiență, onești, care au dovedit până acum că au niște realizări, de oameni de cultură, de oameni ai cetății.”

IMG_7507

Marius Clonaru: „Am venit pentru că țara asta-i a noastră, nu a lor.”

IMG_7516

Diana Raicu: „Sunt aici împreună cu colegii de la Medicină, pentru că vrem un viitor mai bun pentru medici și pentru că nu vrem să ieșim din facultate cu un salariu de rezident de 8-10 milioane de lei vechi. Suntem aici cu mai multe mesaje, care sper că vor ajunge acolo unde trebuie. Chiar putem să facem ceva și nu-mi vine să cred că ne-am unit și suntem în număr atât de mare. Cred că vom reuși.”

IMG_7518

Nicoleta: „Am venit pentru schimbare și pentru că am un fiu, student în Anglia, la Politică, Economie și Filozofie. Vreau pentru copilul meu un viitor frumos în țara lui. A plecat acolo la studii, dar pentru acasă își dorește o țară mai bună și chiar apreciază că sunt aici”.

2 COMENTARII

 1. Ce oameni frumoşi, ce decenţă!
  Mă bucur că aţi revenit printre manifestanţi şi că ne-aţi expus câteva din revendicările cerute de ei, de noi toţi.
  Fiecare se manifestă după cum poate: depinde de educaţie, de mediul în care au trăit, de mulţi alţi factori.
  Nu trebuie să vă supăraţi pe ei.E bine, că sunt alături de cei de care suntem mândri că sunt români.
  Este f. adevărat că trebuie să construim ceva…de dărâmat un sistem, avem puterea, dar oamenii demni de a sta în fruntea ţării stau în umbră din prea mult bun simţ…De aceea, la momentul actual, este greu să găseşti oamenii potriviţi, care să facă ceva pentru oameni, pentru ţară.
  Caracatiţa corupţiei s-a întins prea mult şi este destul de greu să-i retezi tentaculele.
  Sper într- o vreme în care copiii noştri, nepoţii, să nu mai plece din ţară, doar pentru că nu găsesc un loc de muncă aici, Sper că nu vor mai fi obligaţi să-şi cumpere medicamentele şi toate cele necesare unei intervenţii, unei boli, etc. Sper, cum am sperat şi la Revoluţie, dar mă tem că sper degeaba…
  Cu stimă şi preţuire, pentru ceea ce sunteţi!
  Violetta Petre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen + 11 =