Barack Obama a schimbat costumul de președinte pe cel de aventurier în Alaska, a luat lecții de supraviețuire de la Bear Grylls, și-a făcut selfie cu ghețarii (pentru a trage un semnal de alarmă în privința schimbărilor climaterice) și a mâncat un somon din care mușcase un urs. În România, toate aceste aventuri, initulate „Obama și Bear Grylls în sălbăticie”, vor fi difuzate în premieră pe Discovery Channel, vineri, 25 decembrie, de la ora 22.00 și în reluare duminică, 27 decembrie, de la ora 22.00.

Bear Grylls și Barack Obama, pe parcursul unei întâlniri de pomină
Bear Grylls și Barack Obama, pe parcursul unei întâlniri de pomină

„Președintele american n-ar supraviețui în Alaska decât cu Serviciile Secrete după el, dar i-am remarcat instinctul natural de supraviețuitor”, a comentat Bear Grylls după întâlnirea la vârf, iar președintele american nu s-a lăsat mai prejos la capitolul ironie: „Grylls e un bucătar mediocru, însă a preparat binișor somonul şi a fost gustos. Era bine să fi avut şi nişte pesmeți!… Ca preşedinte, sunt tot timpul păzit şi Serviciile Secrete se asigură că sunt în afara pericolului. Apreciez acest lucru, dar am o rază de acțiune limitată. Din când în când, mai am şi momente de evadare, cum a fost întâlnirea cu Bear în sălbăticie. Îmi plac aceste momente pentru că nu sunt la birou şi, mai ales, pentru că nu port costum”.

Trăiască prietenia anglo-americană!
Trăiască prietenia anglo-americană!

De Crăciun, la Discovery, Bear Grylls vă apărea și în timp ce se aventurează în România. Pe 25 decembrie, de la ora 15.00, e programat episodul 11 din sezonul 3 al seriei de aventuri „Tehnici esențiale de supraviețuire”. Iată descrierea episodului: „Setea de aventură a lui Bear Grylls îl poartă până în inima ţinutului lui Dracula, în Munţii Carpaţi din Transilvania. Pădurile de aici sunt pline de animale de pradă ucigaşe. Nu trece mult timp şi se produce inevitabilul, căci Bear se întâlneşte faţă în faţă cu un urs brun, un mascul de talie mare. Înfruntând mediul aspru din munţi, Bear se aventurează prin defileuri înşelătoare pentru a scăpa cu viaţă. Tehnicile sale de supravieţuire sunt puse la încercare în momentul în care, mişcându-se cu mare atenţie, iese din raza de acţiune a ursului brun. Apoi Bear descoperă delicatese naturale cu care se ospătează: melci, păstrăvi şi merele dintr-un morman de excremente de urs.”

Tot pe 25 decembrie, dar de la ora 14.00, e programat episodul 3 din primul sezon al seriei „Supraviețuire extremă cu Ed Stafford”. Episodul are următoarea desfășurare : „Ed Stafford este pierdut în Munții Carpați, una dintre ultimele zone de sălbăticie adevărată din Europa, unde ies la vânătoare sute de urși bruni feroce. Prin urmare, trebuie să fie tot timpul cu ochii în patru, înfruntând frigul cumplit și deshidratarea severă. După ce prinde o căprioară într-o capcană primitivă, își improvizează din pielea ei o îmbrăcăminte rudimentară. Folosind numai resursele pădurii, Ed trăiește exact ca strămoșii noștri din Epoca de Piatră, care au populat cândva acești munți. În numai 10 zile, a reușit să-și facă rost de haine, să aprindă un foc, să-și construiască un adăpost și să strângă provizii suficiente de hrană.”

Înainte de a vă ura vizionare plăcută, adaug doar că am avut șansa de a-i cunoaște pe Bear Grylls și pe Ed Stafford, fiecare provocându-mi o puternică impresie: sunt doi gentilomi ai supraviețuirii!

– Mă găsiți și pe pagina de Facebook a blogului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

sixteen − 1 =