Facem împreună ocolul Pământului în 25 de farfurii? Evident, în arhiva mea sunt mult mai multe cadre (pozatul mâncării e, cum să zic?, o îndeletnicire atât de contemporană…). Și țineți cont, vă rog, că n-am folosit deloc imagini din documentarea mea săptămânală pentru rubrica FOOD din „Șapte seri”, revista la care contribui cu plăcere de gurmand!

Instataneele au fost realizate de la domiciliul din București până în Danemarca (Struer și Holstrebro), de la Mamaia până în Grecia (Atena și Samos), de la Cluj până în Anglia (Woking) sau în Olanda (Utrecht), din Maramureș (Ruscova) până în Austria (Innsbruck).

Precum vedeți, oricine poate realiza azi articole de genul celor care fac furori pe Bored Panda, așa că vă propun să vă alcătuiți propria colecție și să o distribuiți apoi în rețelele de socializare. 🙂 Poftă bună, prieteni!

1. București, acasă - prima mea salată de boeuf
1. București, acasă – prima mea salată de boeuf
25. București, Simbio - gustare cu jamon, rucola, roșii deshidratate și măsline verzi
2. București, Simbio – gustare cu jamon, rucola, roșii deshidratate și măsline verzi
3. București, acasă - pui fript, somn la cuptor, sote de ciuperci, creveți prăjiți
3. București, acasă – pui fript, somn la cuptor, sote de ciuperci, creveți prăjiți
4. București, Corelli Cigarettes and Wine - piept de rață ușor afumat și frigărui de curcan
4. București, Corelli Cigarettes and Wine – piept de rață ușor afumat și frigărui de curcan
5. Utrecht, Sushi Today - sushi
5. Utrecht, Sushi Today – sushi
6. Innsbruck - mic dejun cu unt, kaiser, untură
6. Innsbruck – mic dejun cu unt, kaiser, untură
7. Atena, Hotel St. George - mic dejun cu ochiuri și bacon
7. Atena, Hotel St. George – mic dejun cu ochiuri și bacon
8. București, Simbio - pancakes cu fructe
8. București, Simbio – pancakes cu fructe
9. Cluj, Casa Via - file de somon înăbușit cu spanac piure, cartofi în unt și praz
9. Cluj, Casa Via – file de somon înăbușit cu spanac piure, cartofi în unt și praz
10. Woking, carpaccio de vită cu cicoare, portocale și salsa verde
10. Woking, carpaccio de vită cu cicoare, portocale și salsa verde
11. Woking - desert Decontructed Eton Mess
11. Woking – desert Decontructed Eton Mess
12. Struer - paste cu busuioc, kiwi, ridichi și bruschetă cu cașcaval pane
12. Struer – paste cu busuioc, kiwi, ridichi și bruschetă cu cașcaval pane
13. Holstebro - friptură de porc cu legume
13. Holstebro – friptură de porc cu legume
13. Holstebro - desert de înghețată cu praline
14. Holstebro – desert de înghețată cu praline
14. Samos - friptură de pui cu cartofi fierți
15. Samos – friptură de pui cu cartofi fierți
15. Mamaia Crazy Beach - file de lup de mare sălbatic din apele Mării Mediterane, servit cu Tortello făcut la mână și pesto adriatic din busuioc proaspăt de grădină, pisat în mojar de piatră, servit cu roșii cherry și baby morcov
16. Mamaia Crazy Beach – file de lup de mare sălbatic din apele Mării Mediterane, servit cu Tortello făcut la mână și pesto adriatic din busuioc proaspăt de grădină, pisat în mojar de piatră, servit cu roșii cherry și baby morcov
16. Mamaia Crazy Beach - steak de vițel franțuzesc servit cu cartofi în trei culori, sparanghel verde crocant și flori de cactus în reducție
17. Mamaia Crazy Beach – steak de vițel franțuzesc servit cu cartofi în trei culori, sparanghel verde crocant și flori de cactus în reducție
17. Maramureș, Conacul Drahneilor - păstrăv pane cu mămăligă și sos speciallitatea casei
18. Maramureș, Conacul Drahneilor – păstrăv pane cu mămăligă și sos speciallitatea casei
18. București, acasă - carne de vită fiartă cu mâncare de mazăre
19. București, acasă – carne de vită fiartă cu mâncare de mazăre
19. București, Simbio - selecție de brânzeturi cu roșii cherry
20. București, Simbio – selecție de brânzeturi cu roșii cherry
21. Innsbruck - cârnați pe varză
21. Innsbruck – cârnați pe varză
22. București, Izvorul rece - pastramă de oaie cu mămăligă și must
22. București, Izvorul rece – pastramă de oaie cu mămăligă și must
23. București, Lente - Las Pedroneras și Dipinella
23. București, Lente – Las Pedroneras și Dipinella
23. București, acasă - primele mele ouă de Paști
24. București, acasă – primele mele ouă de Paști
25. București, acasă - Quinoa cu fructe de mare
25. București, acasă – Quinoa cu fructe de mare

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

nine − four =