Săptămâna aceasta, publicul bucureștean amator de teatru primește un cadou excepțional – piesa „Pe lacul auriu”, montată la Teatrul Bulandra de regizorul Dinu Cernescu. Premiera spectacolului e programată pe 20 și pe 21 mai, iar avanpremiera, pe 4, 5 și 7 mai, la Sala Toma Caragiu, Icoanei, la ora 19.00. Spectacolul, având la bază piesa după care s-a făcut celebrul film omonim (primul și ultimul în care au jucat împreună atât Henry Fonda și Katharine Hepburn, cât și Henry și Jane Fonda), îi aduce pe scena sălii Toma Caragiu pe Virgil Ogășanu și Valeria Ogășanu.

pe lacul auriu 01

Textul piesei „On Golden Pond” a stat la baza scenariului filmului realizat în 1981 de Mark Rydell (cu Katharine Hepburn, Henry Fonda și Jane Fonda în rolurile principale), autorul Ernest Thompson fiind distins cu premiul Oscar pentru scenariul original, iar Katharine Hepburn și Henry Fonda cu Oscar pentru cei mai buni actori.

ongoldenpond

Interesant, în această stagiune mai există în repertoriul Teatrului Bulandra o piesă care mai întâi a devenit cunoscută în întreaga lume datorită transpunerii cinematografice – „Incendii”.

Regizorul Dinu Cernescu ne introduce în atmosfera „Lacului auriu”: „Doi bătrâni, o casă și un lac. Superficial doar atât conține piesa. Când însă intri în spațiul ei interior, descoperi cât de bogată este. De 50 de ani, Kate îl iubește pe Tom, bărbatul ei; Claudia, fiica lor, luptă pentru dragostea lui Tom care ar fi dorit un băiat. Billy, copilul bezmetic al lui Bill, caută și el dragostea familiei lui. Bill se va căsători cu Claudia și toate conflictele se vor liniști, acolo, la malul lacului.
Spectacolul nostru se vrea o oază de zâmbete, de dragoste și de liniște într-o lume anormală care ne înconjoară. În final cred că toți am dori să rămânem acolo, pe malul lacului auriu”.

PE LACUL AURIU

de Ernest Thompson
Traducere: Radu Beligan și Liviu Dorneanu
Adaptare: Dinu Cernescu
Cu: Virgil Ogășanu, Valeria Ogășanu, Ana Ioana Macaria, Lucian Ifrim, Alin Potop
Regia artistică: Dinu Cernescu
Scenografia: Maria Miu

Biletele se găsesc la casele de bilete ale Teatrului Bulandra deschise zilnic, între orele 12.00 și 20.00, și online pe www.eventim.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 − eleven =