original_lso_0710

A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi nu s-ar mai povesti, un guvern care conta pe 15.000 de specialiști. Numai că pe aceste mirifice plaiuri, specialiștii pe care mizează politicul sunt doar cu numele.În realitate sunt habarniști, după cum se va vedea în continuare.

Onor guvernul care fusese proaspăt instalat urma să mărească acciza la carburanți. Dar nu oricum, ci heirupist. Într-o grabă nebună, au convocat presa la guvern, pentru a-i prezenta proiectul care urma să fie implementat mintenaș. Era 30 decembrie, țara avea alte priorități, numai guvernul moșmondea proiectul, spre disperarea ziariștilor, care tooot așteptau să vină ministrul de resort, să explice cum stă treaba, dar uite că ăsta nu mai apărea. De plictiseală, presarii au luat la mână proiectul, adus de purtătorul de cuvânt. Și ce să vezi? Un ziarist bătrân, tobă de economie, a calculat o dată, de două ori, de trei ori și de fiecare dată i-a dat cu zecimale. Nu era bine. Ziariștii l-au chemat pe ministru, i-au arătat erorile, ministrul, cu un aer zăpăcit, a zis că se întoarce după ce recalculează specialiștii. Uite-așa au mai trecut niște ceasuri, mai rămăseseră doar câțiva jurnaliști, de la vreo două ziare, care-și convinseseră șefii să țină ediția, și de la cele două agenții de presă, aia de stat și aia privată. Într-un târziu, ministrul și-a făcut din nou apariția, recunoscând spășit că presa avea dreptate. Doar că nu mai era nimic de făcut: acciza la carburanți eronat calculată, care avea să provoace un iureș financiar, plecase deja spre benzinari.

Legătura acestui caz zguduitor de imbecilitate și pripă guvernamentală cu cabinetul fundamentaliștilor uslamiști de azi e, superb arc carpatin peste timp, incompetența. Ăștia de azi, care vor să umfle acciza ca să aibă marafeți  de găleți electorale, sunt varză. Lasă că sunt ticăloși, instituționalizând invective – dacă aud chinezii cu ce  se ocupă purtătorul de parole, altminteri un măsluitor mărunt de sondaje comandate, o să facă ochii mari -, caz fără precedent în lumea civilizată.

Buba nu e că sunt fuduli și clonțoși, ci că sunt, pur și simplu, incompetenți. Începând cu premierul, făcut knock out vineri seară de presă, și continuând cu cine doriți dumneavoastră din acest guvern din umbra minții. Doriți să continuăm cu ministrul care pretinde că stâlpul uitat de autorități pe șoseaua prostiei craioveano-caracalene a fost înlăturat, or acela e bine mersi acolo, mostră a minciunii de partid și de stat practicate cu nonșalanța pe care ți-o dă numai ignoranța? Continuăm cu el. Doriți cu bancul clasic cu polițiști tâmpiți numit în fruntea Internelor, când în Militari se trage ca-n Vestul Sălbatic? Bref, guvernanții de azi nu pot astupa gropile strămoșești decât dând în ele, deși, la cât sunt de incompetenți, s-ar putea să le rateze și pe-alea, încercând să ocolească stâlpul pe care se fac că nu-l mai văd.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

twelve + twenty =