În 1969, anul în care primul pământean ajunge pe Lună, vede lumina zilei, la Salzburg, un băiețel ce va purta numele de Felix Baumgartner și va intra în istoria secolului XXI. Ursitoare i-a fost mătușa sa. Aceasta avea să-i dăruiască un bănuț având încrustat chipul lui Neil Armstrong, omul care a aselenizat la venirea pe lume a austriacului. De atunci, destinul său a fost legat de aer. Când era de-o șchioapă, dacă mama lui îl scăpa din ochi, știa unde să se uite: în sus, fiindcă micul Felix era, cel mai probabil, în copac. În 1985, la 16 ani, vârsta minimă legală în Austria pentru parașutiști, sare pentru prima dată. În 2012, pe 14 octombrie, devine primul om supersonic în cădere liberă, sărind din cer, hăt, de la 39 de kilometri altitudine, unde ajunge prin intermediul capsulei Red Bull Stratos. Revine cu succes pe Terra, sub ochii mamei sale (sosită în America de la înmormântarea mătușii ursitoare, care s-a stins din viață cu zece zile înaintea saltului istoric al nepotului) și ai celor peste opt milioane de oameni care s-au uitat în timp real pe YouTube la evenimentul pentru care Felix s-a pregătit cinci ani de zile.

În 2014, Felix Baumgartner sosește în România – venire anticipată de impresionantul salt al campionului mondial Alexandru “Andi” Nicolau, care a sărit de la 3 kilometri înălțime fix pe acoperișul Stejarii Country Club) – pentru evenimentul de leadership Enlightening 3.0, ediția Business Odyssey. Acolo, printre alții, îl întâlnește George Baltă, fostul rugbist imobilizat într-un scaun cu rotile. Impresionat de povestea românului, austriacul cunoscut pe tot mapamondul stă de vorbă cu George. Află, uluit, că și George a sărit anul acesta cu parașuta și acceptă cu entuziasm rugămintea acestuia de a-l îmbrățișa.

O zi mai târziu, înainte să plece la aeroport, austriacul se pune, pentru scurt timp, la dispoziția presei române. Așa se naște interviul pe care vă invit să-l citiți luni.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 + nine =