tumblr_lewcsekmAv1qzpxq3o1_500

Publicația satirică americană „The Onion“ va renunța la ediția tipărită pe 12 decembrie, după 25 de ani de apariție neîntreruptă, informează ediția electronică a ziarului „Washington Post“. Publicația, celebră pentru textele inventate și autointitulată Cea mai bună sursă de știri a Americii, va rămâne însă cu ediția online. Ziarul fusese fondat în 1988, site-ul datând din 1996, de niște studenți ai Universității din Wisconsin, dar în prezent mai avea doar trei ediții tipărite, în Chicago, Milwaukee și Providence.

Știrile născocite de „The Onion“ au generat prozeliți în întreaga lume (probabil că Times New Roman de la noi a avut tot „Ceapa“ ca sursă inițială de inspirație, genul fiind acum practicat și de celelalte publicații satirice de la noi, „Kamikaze“, „Cațavencii“ și „Academia Cațavencu“). Cele mai savuroase momente din istoria acestui ziar, conținând, printre altele, și un horoscop macabru,  rămân cele în care publicații de aiurea, cu predilecție din Asia, au luat de bune farsele ticluite de „The Onion“ și le-au răspândit, evident, fără să citeze sursa.

Favoritele mele sunt trei știri false din „The Onion“. Astfel, anul trecut, poliția din Washington a dezmințit ferm, după ce deschisese o anchetă, știrea difuzată pe contul de Twitter al ziarului, conform căruia Congresul american luase ostatici niște elevi. Anterior, informația „Planificarea parentală deschide un Avortplex de 8 miliarde de dolari“ a fost luată în serios de un congresman din Louisiana, care a reacționat virulent. În fine, două ziare din Bangladesh au declanșat un subiect de dezbatere națională și internațională, republicând minunata scorneală „Un adept al teoriei conspirației îl convinge pe Neil Armstrong că aselenizarea a fost un fals“!

Incredibil, dar s-au găsit ziariști chinezi care au luat în serios știrea că micul dictator coreean ar fi sexy!
Incredibil, dar s-au găsit ziariști chinezi care au luat în serios știrea că micul dictator coreean ar fi sexy!
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 − 6 =