În acest weekend, mai precis sâmbătă, 21 mai, și duminică, 22 mai, are loc, la Fratelli Studios, RO-Wine, cel mai important festival de vinuri din România.

RO Wine - The Wine Festival of Romania

Așadar, să curgă vinul! Și nu orice vin: în timpul festivalului vor putea fi degustate vinurile de top a peste 50 de producători, dintre care 30 autohtoni și 20 internaționali. Selecția producătorilor participanți la festival a fost riguroasă, participarea făcându-se pe bază de invitație. Producătorilor autohtoni li se vor alătura producători din Italia, Franța, Bulgaria, Elveția si Argentina.

Am aflat toate aceste informații la Uanderful, stilatul restaurant care a găzduit conferința de presă ce a precedat RO-Wine și unde am cunoscut-o pe Marinela V. Ardelean, fermecătoare expertă și, totodată, ambasadoare a vinului românesc în lume.

Marinela Ardelean_2

Marinela e ceea ce se numește critic de vin, specialist în branding şi business development în industria enogastronomică, degustător profesionist în concursuri internaționale de vinuri și profesor la Italian Chef Academy (Roma, IT). Totodată, Marinela e inițiatoarea proiectului „Cartea vinurilor românești/ The Wine Book of Romania”, primul ghid care clasifică și descrie cele mai bune vinuri din România și din Republica Moldova.

„RO-Wine | The Wine Festival of Romania s-a născut din dorința de a reuni vinurile românești de top, cunoscute în întreaga lume, cu cele de renume internațional și de a le aduce mai aproape de consumator. Ne dorim ca acesta să fie primul pas în educația consumatorilor, prin expunerea lor la vinuri premiate și producători de top”, a precizat Marinela.

Accesul la eveniment se face în baza unui bilet care poate fi achiziționat de pe www.bilete.ro. Costul unui bilet standard este de 100 de lei, iar costul unui bilet VIP este de 250 de lei și include acces suplimentar la o selecție exclusivă de vinuri cu o vechime de peste 10 ani. Biletele de la ambele categorii sunt valabile o zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eleven − seven =