O campanie inedită militează pentru unirea digitală a tuturor românilor din mediul virtual, pe 1 decembrie 2013. Astfel, deținătorii de bloguri și de site-uri din Republica Moldova sunt invitați la o unire simbolică, schimbându-și domeniul din .md în .ro. Preiau comunicatul de presă:

De 1 Decembrie 2013, ROM Autentic recreaza virtual Marea Unire

Marea Unire Digitala se va infaptui de Ziua Nationala a Romaniei – 1 Decembrie, 2013

ROM Autentic, batonul traditional romanesc, impreuna cu McCann Bucuresti si MRM Romania, lanseaza campania « Marea Unire Digitala », o campanie care, printr-un gest simbolic, va uni pentru o zi romanii de pretutindeni , OM cu OM si SITE cu SITE !

Pe 1 Decembrie, de Ziua Nationala a Romaniei, ROM demonstreaza ca pe internet nu exista granite si ii cheama pe toti romanii la Marea Unire Digitala: toti detinatorii de bloguri sau site-uri din Republica Moldova sunt invitati sa se uneasca cu Romania, pe acelasi teritoriu virtual, schimbandu-si domeniul din .md in .ro.

 “1 Decembrie este ziua romanilor de pretutindeni si prin noua campanie “Marea Unire Digitala” ROM isi propunde de data aceasta sa creeze o Romanie fara granite, intr-un spatiu virtual, accesibil oricui. ROM indeamna la o unire simbolica  facuta de  romani, in 2013 ca si in 1918. In felul acesta, cream o punte intre istorie si prezent si dam o valoare umana, contemporana unui gest istoric”, a declarat Gabriela Munteanu, Marketing Manager Kandia Dulce.

“ROM a incercat prin campaniile sale sa recupereze semnificatia reala a Zilei Nationale a Romaniei din fata asaltului carnatilor cu fasole si discursurilor patriotarde. Si, pentru ca ironia istoriei face ca de 1 Decembrie romanii sa sarbatoreasca Marea Unire din doua state diferite, ne-am gandit ca singura reparatie posibila va fi sa o re-cream in spatiul virtual. Pe internet nu exista granite si romanii se exprima la fel, indiferent de faptul ca sunt din Romania sau din Republica Moldova”, a declarat Adrian Botan, Creative Partner McCann Bucuresti.

Pentru a facilita Marea Unire Digitala, unul dintre partenerii campaniei – compania HostAge –  ofera o reducere de peste 50% la achizitionarea domeniului .ro tuturor moldovenilor care vor sa participe la Marea Unire Digitala.

DISTRIBUIȚI

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × one =