Dragi simpli membri PSD, aș vrea să vă devin simpatic – uitați, mi-am pus un tricou roșu – pentru că am o rugăminte la voi.
Poate mă știți de la televizor sau din presă – deoarece nu m-a dus capul la altceva, cu asta mă ocup de peste 25 de ani.
Ce voiam să vă spun? De câteva zile, îngheț prin Piața Victoriei, încercând să transmit un mesaj mai-marilor voștri. Mă rog, având în vedere că e vorba despre președintele Camerei Deputaților și despre cel pe care acesta l-a făcut prim-ministru din a doua tentativă, s-ar zice că sunt și mai-marii mei. Am încercat să le transmit și pe Facebook, degeaba! Pentru că de fapt asta e problema: noi ne auzim pe noi, iar voi pe voi, nu reușim să dialogăm. De asta vă și scriu.
Uitați, sunt dispus să admit aici, public, că nu mă deranjează nici măcar că sunt mincinoși patentați: Grindeanu a chiulit de la întâlnirea cu ambasadorii zicând că a avut treabă cu bugetul, deși Biroul de Presă al Guvernului nu avea notată nicio activitate a premierului în ziua respectivă, iar Dragnea susține ca n-a bagatelizat corupția făcând-o bullshit, deși ziariștii elvețieni au prezentat dovada de netăgăduit. Vă spun asta fiindcă mă tem că cei doi nu ne mint doar pe noi, rebegiții din piață, ci și pe voi, care stați acasă la căldură, urmărind programele de varietăți politice ale televiziunilor de partid.
Pe scurt, n-ați putea să vorbiți voi cu Dragnea (e suficient doar cu el, că Grindeanu face oricum ce-i ordonă) să retragă nenorocitele alea de ordonanțe, ca să nu mai umplem orașele patriei seară de seară?
Poate pe voi vă ascultă – normal așa ar fi într-un partid democratic ca al vostru, să plece urechea și șefii, nu doar subalternii.
Dacă reușiți, nu trebuie nici măcar să-mi faceți cu ochiul când ne vedem – aflu eu dintr-o anumită parte a presei (bănuiți că îi cunosc bine pe instigatorii ăia de Marian, Mîndruță, Șercan sau Gheorghe din lista doamnei secretare, pardon, doamnei ministru).
Dacă nu reușiți, să știți că voi aveți o problemă, nu noi, protestatarii.
Mulțumesc mult. Dar n-o luați ca pe o obligație: ați putea vorbi din convingere? Că noi așa facem în Piață.

• Dacă v-a plăcut acest articol, mă găsiți și pe pagina de Facebook.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ