Am fost miercuri seară la Ateneul Român, la a treia ediție a concertului caritabil Hope and Homes for Children Romania dedicat copiilor fără familie sau aflați în prag de abandon, și m-am delectat cu marea muzică din program.

A fost o ocazie excelentă de a asculta inedita orchestră Violoncellissimo a lui Marin Cazacu, pe veritabila divă Irina Iordăchescu, pe actrița Ana Pepine dansând un număr unic de step acompaniată de pianistul de jazz Mircea Tiberian, pe interpreta atât de specială Nadia Trohin cântând romanțe și pe ritmuri cha cha cha reorchestrate de maestrul Dan Dediu, pe prodigiosul pianist Andrei Licareț și pe cei care au și încheiat seara, Zoli Toth Project, interpretând la vioară, violoncel, marimbă și vibrafon prelucrări de Bach realizate de ilustrul Adrian Enescu..

A fost, de asemenea, un prilej de revedere cu personalități pe care le apreciez în mod deosebit, de la violonistul Alexandru Tomescu sau fosta glorie stelistă Helmut Duckadam până la Amalia Enache, fermecătoarea prezentatoare a spectacolului, ca să nu mai vorbesc despre Zoli Toth ori Adrian Enescu, cei cu care izbutesc să mă văd ceva mai des, dar cu aceeași plăcere.

Mi s-a mai părut reconfortantă, dincolo de compania unor prieteni (Amalia Marcu, Vlad Stoicescu, Diana Oncioiu), prezența președintelui Iohannis! N-o spun din complezență, ci din pragmatism: astfel, concertul a putut începe la timp! Trecând de acest detaliu nesemnificativ în economia unui eveniment caritabil, m-a surprins ironia amară a situației. Șeful statului român spijină, și bine face!, o organizație neguvernamentală care luptă cu instituționalizarea de tip vechi a copiilor, practicată de stat! Iar demersurile au rezultate concrete: ONG-ul Hope and Homes for Children Romania a salvat până acum aproape 30.000 de suflete nevinovate de la o copilărie schilodită. Acesta e doar unul dintre motivele pentru am vrut să-l cunosc pe Ștefan Dărăbuș, coordonatorul programului în Europa Centrală și de Sud, iar în această dimineaţă i-am şi luat un interviu. Revin cu detalii!

Bach regândit de Adrian Enescu și interpretat pe scena Ateneului Român de Zoli Toth Project Fotografii: AMALIA MARCU
Bach regândit de Adrian Enescu și interpretat pe scena Ateneului Român de Zoli Toth Project
Fotografii: AMALIA MARCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen − two =