Un prieten apropiat, nu atât de cunoscut încât să-i apară citate pe Facebook, dar orișicât, obișnuiește să spună că nu și-ar dori să fie bogat, mulțumindu-se doar să trăiască precum bogații. Ei bine, preț de o seară venețiană petrecută în București, m-am simțit ca un om bogat și n-a fost rău deloc!
Spațul primitor al showroom-ului Sarto s-a transferat, ca prin farmec, pentru câteva ore dintr-o zi de lună caniculară, adică un august în flăcări, în plin februarie: fie pe timpul Carnavalului venețian, sugerat de măștile care au împodobit pereții și masa (iconicele Columbina, Medico și Volto pot fi recunoscute și de către un profan), fie la Ziua Îndrăgostiților, evocată de fata de masa imaculată, concertul live la vioară din repertoriul lui Vivaldi, florile savant împodobite (meritul e la visuell.ro), lumânările de masă și cele suspendate, tranformate într-un candelabru modern și romantic.
IMG_0665-1024x683
Într-o lume grăbită și lichefiată de căldură, sunt puține plăceri mai mari decât să te așezi în tihnă la o masă cu preparate alese, slow-food, alături de prieteni, fiecare dintre ei, o personalitate a noii lumi! Interlocutorii, de la jurnalista Cristina Bazavan și inenarabilul artist Barna Nemethi până la Paula Negrea, ca să nu-i mai pomenim pe cei 3 Alex (Moise, Drăgan, Iordache), au fost, ca de obicei, fermecători.

Inconfundabilul Alex Moise
Inconfundabilul Alex Moise

În prezența lor, timpul s-a scurs mult mai lent. Bref, o seară de gală, stropită responsabil cu Peroni Nastro Azzurro.
IMG_0567-683x1024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × one =