Un regal pentru fanii clasici sau de dată mai recentă ai „Războiului stelelor”: AXN va difuza, de luna viitoare, toate cele șase episoade ale seriei, dar și variantele animate, precum și documentare din culise. La început de noiembrie, e programat și un maraton „Star Wars”.

Star Wars – opere complete, toamna asta, la TV! E un eveniment care se petrece înainte de mult-așteptata premieră în cinematografe a Episodului VII, „Star Wars: The Force Awakens” („Războiul stelelor: Trezirea Forței”) – 18 decembrie, în toată lumea (inclusiv în România).

star-wars-episode-vii-the-force-awakens-161011l

Preiau comunicatul de presă remis de AXN, în care veți găsi și descrierea fiecărui episod de până acum.

Din 3 octombrie, AXN difuzează primele șase părți ale saga Războiul stelelor.

În 1977, nimeni nu bănuia că un film numit Războiul stelelor, cunoscut astăzi drept Războiul stelelor: O nouă speranță, va fi prima producție a uneia dintre cele mai renumite serii spațiale din lume. După succesul primului film, cinci alte părți au urmat în anii ce au trecut, iar astăzi, franciza este estimată la o valoare de 27 miliarde de dolari.

De la începutul lui octombrie, AXN va difuza întreaga saga Războiul stelelor ca parte a ofertei de toamnă, începând cu episoadele I, II și III, care descriu căderea Republicii și ridicarea Imperiului. Aceste prime episoade se concentrează asupra lui Anakin Skywalker și a transformării sale în Darth Vader. Apoi vor urma episoadele IV, V și VI, care descriu povestea Războiului Civil Galactic, în care tânărul Luke Skywalker se antrenează să devină cavaler Jedi pentru a-l învinge pe Darth Vader. În completarea programului Războiul stelelor, AXN va difuza și seriile animate: Războiul clonelor VI și Star Wars: Rebelii, precum și documentare din culise. Cei mai devotați fani Războiul stelelor vor putea, de asemenea, să ia parte la maratonul de o zi dedicat fenomenului, pe AXN, pe 1 noiembrie sau la cele trei seri tematice Războiul stelelor (28, 29, 30 noiembrie), ce marchează sărbătoarea de 1 decembrie, înaintea premierei Star Wars: The Force Awakens, cu premiera mondială pe 18 decembrie.

 Episodul I. Războiul stelelor: Amenințarea fantomei

STARWARS_EP1_36972_L

Eșuați pe planeta deșertică Tatooine după salvarea tinerei Regina Amidala de invazia iminentă a Naboo, ucenicul Jedi Obi-Wan Kenobi și Maestrul lui Jedi Jinn Qui-Gon descoperă un tânăr sclav neobișnuit de puternic, în vârstă de nouă ani, numit Anakin Skywalker. Anakin câștigă o cursă palpitantă de Podrace și, odată cu ea, libertatea de a pleca de acasă pentru a fi antrenat ca un Jedi. Eroii se întorc la Naboo, unde Anakin și Regina se confruntă cu forțele de invazie masivă, în timp ce doi cavaleri Jedi se luptă cu un dușman de moarte pe nume Darth Maul. Numai atunci își dau seama că invazia reprezintă doar primul pas într-o schemă sinistră a forțelor re-emergente ale întunericului, cunoscut sub numele de Sith.

DATA PREMIEREI: 3 OCTOMBRIE 2015, 9 PM

Episodul II. Războiul stelelor: Atacul clonelor

STARWARS_EP2_66256_L

La zece ani după invazia Naboo, galaxia este în pragul unui război civil. Sub conducerea unui renegat Jedi pe nume Contele Dooku, mii de sisteme solare amenință să se rupă de Republica Galactic. Când o tentativă de asasinare atârnă asupra senatorului Padmé Amidala, fosta regina a Naboo, ucenicul Jedi Anakin Skywalker în vârstă de douăzeci de ani, este trimis să o protejeze. În cursul misiunii sale, Anakin descoperă dragostea pentru Padmé, precum și propria sa parte întunecată. Curând, Anakin, Padmé și Obi-Wan Kenobi sunt trași în mișcarea separatistă și în Războiul Clonelor.

DATA PREMIEREI: 4 OCTOMBRIE 2015, 9 PM

Episodul III. Războiul stelelor: Răzbunarea Sith

STARWARS_EP3_88812_L

La ani distanță de întâmplările din Războiul Clonelor, nobilii cavaleri Jedi conduc o armată masivă de clone într-o bătălie împotriva Separatiștilor. Când Sith dezvăluie o intrigă veche de o mie de ani pentru a conduce galaxia, Republica se clatină și din cenușa ei se naște Imperiul galactic. Eroul Jedi Anakin Skywalker este sedus de partea întunecată a forței pentru a deveni noul învățăcel al Împăratului – Darth Vader. Cavalerii Jedi sunt decimați, iar Obi-Wan Kenobi și maestrul Jedi Yoda sunt forțați să se ascundă. Singura speranță pentru galaxie sunt copiii lui Anakin – gemenii născuți în secret, ce vor ajunge eroi.

DATA PREMIEREI: 10 OCTOMBRIE 2015, 9 PM

 Episodul IV. Războiul stelelor: O nouă speranță

STARWARS_EP4_86_L

La 30 de ani după Războiul stelelor: Amenințarea fantomei, cel de-al patrulea episod al saga se întoarce pe planeta deșertică Tatooine. Tânărul Luke Skywalker începe să își descopere destinul atunci când, în căutarea unui droid pierdut, el este salvat de cavalerul Jedi retras, Obi-Wan Kenobi. Un război civil se întinde prin galaxie și forțele rebele luptă împotriva Imperiului Galactic, iar Luke și Obi-Wan se înrolează în ajutorarea pilotului Han Solo. Alături de cei doi droizi ciudate R2-D2 și C-3PO, echipa neobișnuită pleacă în misiunea de salvare a liderului rebel, prințesa Leia și utilizează planurile furate pentru a distruge arma supremă a Imperiului.

DATA PREMIEREI: 11 OCTOMBRIE 2015, 9 PM

Episodul V. Războiul stelelor: Imperiul contraatacă

STARWARS_EP5_374_L

După distrugerea Stelei Morții, forțele imperiale continuă să urmărească rebelii. După înfrângerea rebelilor pe planeta Hoth, Luke călătorește către planeta Dagobah pentru a se antrena cu maestrul Jedi Yoda, care a trait ascuns de la căderea Republicii. În încercarea de a-l converti pe Luke care partea întunecată, Darth Vader îl păcălește pe tânărul Skywalker să meargă în Bespin. În mijlocul unui duel încrâncenat cu Vader, Luke are o revelație cutremurătoare despre Lordul Sith.

DATA PREMIEREI: 17 OCTOMBRIE, 9 PM

 Episodul VI. Războiul stelelor: Întoarcerea lui Jedi

STARWARS_EP6_205_L

La un an după acțiunea din Imperiul contraatacă, imperiul se pregătește să strivească Rebeliunea cu o Stea a morții mai puternică, în timp ce flota rebelă pregătește un atac masiv asupra stației spațiale. Luke Skywalker îl confruntă pe Darth Vader într-un duel final culminant în fața Imperiului răului.

DATA PREMIEREI: 18 OCTOMBRIE, 9 PM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 + five =