Q&A DOAR CA LA EI. „Vanity Fair“, prin inconfundabila voce a lui George Wayne (intervievatorul meu preferat, deși e de-un tupeu incredibil), dialoghează cu sora Domnului Facebook, Randi Zuckerberg. Citez din debutul interviului. GW: Cine știa că fratele tău are un fetiș cu puicuțe asiatice? Părinții voștri n-au fost dezamăgiți că unicul lor fiu n-a găsit o evreică drăguță cu care să se însoare? RZ: Cred că toți părinții evrei vor ca fiul lor să se însoare cu o doctoriță și exact asta a făcut el.

MORI ȘI CÂȘTIGI. Doi candidați decedați conduc în alegerile locale din Statele Unite, dezvăluie Breitbart. Dacă amândoi vor triumfa, nu așteptați discursuri sforăitoare, comentează ziaristul sursei citate, întrucât amândoi sunt cât se poate de defuncți. Astfel, John Rosentangle are asigurate 71% din voturile alegătorilor din King County Water District 54 (Des Moines), deși a decedat anul trecut în august. În Aberdeen, John Erak, mort anul trecut la 81 de ani, mai avea 12 voturi avans. Anomaliile sunt posibile fiindcă listele, odată depuse, nu mai pot fi modificate. Dincolo de Ocean, în zonele de influență ale pesedistului Dragnea, trăiesc candidații, dar votează voios cei ce nu mai sunt.

CONFORM UNUI CIRIPIT, … O cercetare la care au răspuns 589 de reporteri din Marea Britanie, pentru 2013 Social Journalism Study, relevă că 96% dintre ei se documentează zilnic cu ajutorul surselor din Social Media, iar 92% iau știri de pe Twitter. Cum s-ar zice, a relatat pentru dumneavoastră, de la fața locului, Facebook.

PREMIILE ZIARIȘTILOR DE DIVERTISMENT. Nu mai puțin de 48 de nominalizări a strâns Hollywood Reporter, în cadrul L.A. Press Club’s 2013 National Entertainment Journalism Awards, printre care și la categoriile Site-ul anului și Ziaristul anului. Premiilor vor fi acordate pe 24 noiembrie, la Millennium Biltmore Hotel din centrul Los Angeles-ului. Fără nicio legătură, ar fi savuroase astfel de premii și la noi, în domeniul tabloidelor, cu categorii precum Știrea care n-are niciun sâmbure de adevăr ori Titlul care nu spune absolut nimic. Lupta cea mai aspră s-ar da la categoria Non-ziaristul anului.

LIMBA DESĂVÂRȘITĂ. O vorbește un singur om, John Quijada, un modest funcționar (specialitatea autovehicule) de stat din SUA, despre care aflu din prestigioasa revistă „New Yorker“. Omul a scris despre această limbă, ithkuil, un tratat întreg, intitulat „Ithkuil – o perspectivă filozofică asupra unei limbi ipotetice“. Altfel zis, în acest idiom de o concizie sublimă, Tram-mļöi hhâsmařpţuktôx.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − 4 =