Probabil filmul anului în Europa,  „Adèle: Capitolele 1 și 2“ ajunge pe marile ecrane din România vineri, 1 noiembrie. O tulburătoare poveste de dragoste plină de revelații, narată de inconfundabilul  Abdellatif Kechiche. Preiau din comunicatul de presă:

La Vie d’Adele, Palme d’Or-ul de anul acesta, în România

Adèle: Capitolele 1 și 2 (La Vie d’Adèle: Chapitres 1 & 2, titlul original, Blue Is The Warmest Color, titlul în limba engleză), câştigătorul Palme d’Or 2013, va avea premiera în cinematografele din România pe 1 noiembrie. Filmul spune povestea de dragoste a unei adolescente în vârstă de 15 ani, vârsta întrebărilor, a căutărilor şi a descoperirilor.

Regia este semnată Abdellatif Kechiche (Games of Love and Chance, The Secret of the Grain, Black Venus), iar în rolurile principale regăsim două actriţe franceze: pe Adèle Exarchopoulos şi pe Léa Seydoux (Mission Impossible: Ghost Protocol, Inglorious Basterds, Robin Hood, Midnight in Paris). Produs de Quat’sous Films (compania regizorului) şi de Wild Bunch, Adèle: Capitolele 1 și 2 este distribuit în România de Independenţa Film. Pelicula a avut un buget de 4 milioane de euro. Filmul va avea premiera pe 1 noiembrie, și va avea o proiecție specială în cadrul evenimentului Les Films de Cannes à Bucarest, unde va fi prezent şi regizorul francez Abdellatif Kechiche.

Adèle: Capitolele 1 și 2 (Blue Is The Warmest Color, în UK şi USA; La vie d’Adèle – Chapitre 1 & 2, în Franţa) a prilejuit anul acesta un moment unic la Cannes: pentru prima oară în istoria Festivalului, Palme d’Or-ul a fost înmânat atât regizorului filmului (Abdellatif Kechiche), cât şi actriţelor din rolurile principale (Adèle Exarchopoulos şi Léa Seydoux). La acelaşi eveniment, regizorul a obţinut şi premiul FIPRESCI.

Cine e Kechiche

Regizorul Abdellatif Kechiche are 53 de ani şi este de origine tunisiană. La vârsta de 6 ani, familia sa a decis să emigreze în Franţa, el crescînd în Nisa. În 2008 i se decernează medalia Charlemagne pentru media europeană, atât lui Abdellatif Kechiche, cât şi regizorului de origine turcă Fatih Akin. La Vie d’Adèle este cel de-al cincilea lungmetraj al său.

La Vie d’Adèle – Sinopsis

Adèle (Adèle Exarchopoulos) are 15 ani şi un lucru îl ştie sigur: fetele ies cu băieţi. Însă viaţa ei se schimbă complet în momentul în care o întâlneşte pe Emma (Léa Seydoux), o tânără cu părul vopsit în albastru. Emma îi va permite Adelei să descopere dorinţa, să înceapă să-şi asume condiţia de femeie şi adult. Sub privirile celorlalţi, Adèle se maturizează, se caută, se pierde şi se descoperă.

Trailerul cu subtitrare

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eighteen − sixteen =