„100 de români care mă inspiră” e un proiect personal, care marchează Centenarul Unirii. N-are nimic festivist în sine și nu e asociat niciunei celebrări a statului sau vreunei campanii – e, pur și simplu, alegerea mea de a prezenta oameni speciali din țara în care, ei bine, am ales să trăiesc.
Veți găsi în această rubrică, zilnic, până pe 1 decembrie 2018, niște oameni care mă inspiră și cărora le-am pus același set de întrebări. La final, acest mozaic uman va recompune, într-un fel, și țara care mă reprezintă.

Nu știu cum reușește Virgil Ianțu să facă treaba asta, dar e neschimbat de când îl cunosc – vor fi trecut vreo două decenii: a fost și rămâne un tip fain. Așa că indiferent de ipostază – entertainer, om de muzică sau companion plin de umor – nu-i de mirare că e Everybody’s Darling.

Ce i-ai spune despre tine cuiva care nu te cunoaște?
Că nu sunt arogant. Știu că par, dar nu sunt.

Care este persoana cea mai apropiată de tine?
Sunt două, sunt leoaice, una mai mare, alta deja mare, și sunt tot mai aproape de mine și eu de ele cu fiecare zi care trece.

Cine ți-a făcut cel mai mare bine?
Cred, Cel care mi-a oferit ce am astăzi.

Dar tu cui i-ai făcut cel mai mare bine?
Oamenii care știu să îmi arate ce ar trebui să îmbunătățesc, să schimb la mine, îmi fac cel mai mare bine. Nu pe moment, sunt orgolios, că de asta am ajuns pe scenă, dar, în timp, am învățat să îi apreciez. Nu știu cui i-am făcut eu cel mai mare bine. M-am obișnuit să uit asta, dar îmi place să continui.

Dacă ar fi să alegi un episod din viața ta de până acum pe care să-l povestești nepoților la bătrânețe, care ar fi?
Cel în care le-am cunoscut mama. Termină, mă emoționez!

Un moment în care ai simțit că s-a prăbușit lumea peste tine și cum l-ai depășit?
Din fericire, nu am trăit un asemenea moment și știu că dacă simți bine și gândești pozitiv, faci bine, universul face macazul imediat spre o direcție surprinzător de bună și de frumoasă.

Despre ce moment din istoria României i-ai povesti unui străin și de ce?
Aș povesti despre un om al istoriei noastre de la care am învățat ce înseamnă moralitatea, smerenia, eleganța și iertarea. Majestatea Sa Regele Mihai I al României.

În ce loc din România ți-ai petrece un weekend cu persoana cea mai dragă?
Timișoara.

Ultima dată când te-ai simțit bine că ești român.
În fiecare zi, dar ultima oară când m-am bucurat pentru cum arată țara și în ce direcție ne îndreptăm a fost înainte de blestematele alegeri.

Ultima dată când te-ai simțit stânjenit că ești român.
Niciodată nu am avut sentimentul asta. Sunt supărat pe românii pasivi, care acceptă orice, sunt supărat pe mine că nu fac destul ca să schimb ceva care contează, dar e mișto să fii român. Nu mă plictisesc niciodată.

De ce trăiești în România? Te-ai gândit vreodată serios să pleci?
La nervi, plec în Spania. Am cel puțin o dată pe zi o asemenea criză, știi bine de ce. Dar cred că este o decizie dură, care m-ar rupe de ceea ce mă ține zilnic fresh și cu zâmbetul pe buze, gândul că am prieteni.

Ce faci de 1 decembrie de obicei? Sau un 1 decembrie pe care nu-l poți uita.
Vezi, despre asta vorbeam. Ne adunăm în gașcă și de pe 29 noiembrie începem să gătim și să bem, fiecare cum se pricepe. Eu cel mai bine, normal. La gătit mă refeream. Pe 1 Decembrie ne gătim pe noi de data asta, mâncăm, râdem și bem. Eu mai puțin. Tot la mâncare mă refeream.
Foto: Mihaela Tulea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 4 =