Wings for Life World Run, un eveniment de alergare unic, programat azi simultan în 34 de locuri de pe 5 continente, s-a încheiat și, pot să vă asigur, ca martor ocular al cursei române, cu succes. Îmi face plăcere să-i anunț pe câștigătorii de la noi, Eugen Constantin Șorop (58,86 kilometri, ceea ce l-a plasat între primii o sută de concurenți de pe glob), urmat în ierarhia masculină de Ștefan Daniel Lupulescu (56,43 km) și de Alexandru Corneschi (55,58 km) și, respectiv, de Maria Liliana Danci (39,03 km). Mii de alergători au luat startul competiției la ora locală 13.00, în parcarea unui complex comercial bucureștean, pentru a așeza România pe harta țărilor care au alergat pentru cei care nu pot s-o facă,  dar și pentru a ajuta la îndeplinirea misiunii organizației non-profit Wings for Life: găsirea unui remediu pentru vindecarea traumatismelor măduvei spinării.

Campionii mei favoriti: Horia Constantinescu si Simona Georgescu
Campionii mei favoriți: Horia Constantinescu și Simona Georgescu

Fiindcă aveam prieteni înscriși în cursă, dar și pentru că a fost un eveniment cu totul deosebit în orașul meu, am fost prezent la startul cursei așa-numite fără finiș, deoarece se încheia, pentru fiecare participant, fie când nu mai putea alerga, fie când era ajuns din urmă de „Mașina oficială de finiș“. Desfășurarea în sine am putut-o urmări în direct pe ecranele instalate în centrul media, acolo unde se afla și George Baltă, un erou pe care, atunci când l-am cunoscut, am scris așa: „Ești la spital după ce ai un suferit un accident îngrozitor. Chirurgul îți spune că mai ai trei ore de trăit și că n-are rost să faci nicio operație. Părinții tăi insistă. Intervenția are loc și ești salvat. Îți vei continua viața imobilizat într-un cărucior. Aceasta e povestea vieții recente a lui George Baltă, fostul jucător de rugby care, în urmă cu opt ani, la o grămadă, într-un meci amical al Olimpiei cu echipa națională, s-a trezit cu 600 de kilograme în ceafă. Urmarea o spune cu o voce fără inflexiuni și cu o privire oțelită: azi am două joburi și îmi întrețin singur familia. Țin o casă în spate“.

Aveam să-l revăd pe George în locul în care erau grupați participanții care încheiaseră cursa, întreținându-se amical cu președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache. Acesta din urmă, doar una dintre celebritățile care au alergat azi, de la Mihaela Rădulescu și Toma Coconea până la Andrei Roșu, Virgil Stănescu, Roxana Ciuhulescu, Dani Oțil și Joseph Hadad.

Alaturi de Mihaela Radulescu, la sfarsitul unei curse in care unul dintre noi, adica ea, a alergat 8,42 km!
Alaturi de Mihaela Radulescu, la sfârșitul unei curse in care unul dintre noi, adică ea, a alergat 8,42 km!

I-am așteptat pe toți, dar, mai cu seamă pe bravii mei prieteni, Simona Georgescu și Horia Constantinescu, ale căror medalii reprezintă probe de tenacitate, rezistență și, nu în ultimul rând, de viață echilibrată. Îi felicit pe toți participanții, nu înainte de a saluta ploaia, care a avut bunul simț de a se întrerupe înaintea cursei!

Concurenta Simona Georgescu, alaturi de prietena si sustinatoarea ei, Carmen Stefancu
Concurenta Simona Georgescu, alături de prietena și susținătoarea ei, Carmen Ștefancu

 

COMUNICATUL DE PRESĂ

Stelistul Virgil Stănescu, președintele jucător de la baschet
Stelistul Virgil Stănescu, președintele jucător de la baschet

Vedetele din Romania au alergat pentru cei care nu pot Pe 4 mai, 35,397 de oameni de pe intreg mapamondul au luat startul intr-o cursa caritabila simultana si au alergat pentru cei care nu pot. In Romania, i-am vazut la start pe Mihaela Radulescu, Dani Otil, Roxana Ciuhulescu, Joseph Hadad, Daniel Osmanovici, Virgil Stanescu, Alin Petrache, Andrei Rosu si Toma Coconea. Si-au unit puterile si fiecare a alergat cat l-au tinut picioarele la Wings for Life World Run.

La prânz, Dani Oțil a fost la fel de vivace precum Neatza
La prânz, Dani Oțil a fost la fel de vivace precum Neatza

Plutonul vedetelor a fost condus de Toma Coconea, care a alergat aproape un maraton – 40,5 kilometri, urmat de Andrei Rosu cu 32,54 kilometri, Dani Otil a fost foarte aproape de a termina un semimaraton, cu 20,68 kilometri, iar Mihaela Radulescu a reusit sa alerge 8,5 kilometri. Daniel Osmanovici a ajuns la 19,81 kilometri, Virgil Stanescu a parcurs 14,14 kilometri, Alin Petrache a alergat 11,29 kilometri, Roxana Ciuhulescu a ajuns la 10,07 kilometri, iar Joseph Hadad la 6,81 kilometri.

Mihaela Rădulescu și temuta mașină de urmărire
Mihaela Rădulescu și temuta mașină de urmărire

“Astazi am mai aratat inca o data lumii intregi ca ne pasa si am alergat pentru cei care nu pot. Am fost alaturi de oameni frumosi, in grup, intr-o competitie globala cu scop caritabil. Nu credeam ca voi alerga mai mult de 3 kilometri, dar am ajuns la 8,5. Anul viitor trebuie sa ajung macar la 10 km”, a spus Mihaela Radulescu. „Mi-a facut mare placere sa alerg alaturi de atat de multi oameni veniti sa sustina aceeasi cauza. Am reusit sa alerg aproape 21 de kilometri, adica un semimaraton. Este pentru prima oara cand alerg atata intr-un concurs. Este un record personal care ma ambitioneaza ca anul viitor sa ridic stacheta la 30 de kilometri,” a afirmat Dani Otil. In Romania, Eugen Constantin Sorop a fost declarat castigator national dupa ce a parcurs distanta de 58,86 kilometri, iar Liliana Danci a reusit sa se impuna la feminin, cu 39,03 kilometri parcursi.

Daniel Osmanovici, iute ca știrile
Daniel Osmanovici, iute ca știrile

Informatii cursa internationala: 35,397 concurenti la start, 34 localtii Cursa ce s-a desfasurat duminica a avut scop caritabil si a adunat la start 35,397 de concurenti din 164 natii de pe 6 continente. In acest prim format revolutionar de cursa in care s-a alergat simultan in 34 de locatii din 32 de tari, ukrainianul Evgenii Glyva a ocupat locul 3, la numai cativa metri de castigatorul editie inaugurale a Wings for Life World Run – un eveniment incarcat de voie buna ce s-a desfasurat pe 13 fusuri orare si la care au participat alergatori de toate nivelurile, de la hobby pana la alergatori ede elita – ocazie cu care s-a reusit strangerea sumei de 3 milioane de EURO avand ca scop cercetari in domeniul maduvei spinarii.Sub sloganul „Alearga pentru cei care nu pot” zeci de mii concurenti, inclusiv concurenti in scaune cu rotile, au luat parte startul alaturi de celebritati si sportivi de top in acest eveniment mondial. Fostul pilot de F1 Mark Webber din Australia a alergat 28,36 kilometri si schiorul de talie mondiala Aksel Lund Svindal din Norvegia a ajuns la 28,22 km, in timp ce francezul Luc Alphand a alergat 22,08 kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × 5 =