L-am cunoscut pe Cosmin cu mulți ani în urmă, la o ședință foto cu Cassa Loco pentru o revistă lucioasă și mi-am dat seama că nu doar versurile și muzica trupei debordau de umor, ci și (măcar) unul dintre componenți.  Ulterior ne-am ciocnit când era ceva reporter  – unul ieșit din tipare – la o televiziune la care apăream și eu, suficient cât să mai fiu abordat și în prezent prin autobuze de fane octogenare. Apoi, l-am invidiat cu toată ființa pentru că a ajuns în Coreea de Nord (sunt fascinat de Regatul Eremit, fiecare cu țăcănelile sale). Peste alți ani, l-am redescoperit pe Cosmin Tudoran ca blogger de top, nu ca mine!, entertainer, hedonist, de un comic subtil demn de un os de ardelean, degustător avizat și om cu care ai ce vorbi oricât de lungi ar fi mesele.

De ce te temi cel mai tare?
De lucrul făcut de mântuială și de a nu realiza ceva de care la un anumit moment să-mi fie rușine. D-aia creez/ scriu/ ard totul prin metoda reducerii la absurd. Mai bine tac decât să fac zgomot.

Care e prima ta amintire?
Pff… Mi-e greu să fac o regresie la ora asta. dar cred că printre primele sunt o movilă de nisip din copilărie, joacă, o rază de soare intrată pe geam, 3 – 4 ani, cred.

Pe cine admiri cel mai mult şi de ce?
Admir o grămadă de oameni, din mii de motive. Îi admir în special pe cei care ies din linie, fac totul după bunul plac, dar țin de niște parametri sociali și ai bunelor maniere. Pe cei pozitivi și mai bânzi, așa. Pe cei care creează. Mă conduc prin apa vieții înotând alături de oameni de la care poți învăța câte ceva.

Ce-ţi place la înfăţişarea ta?
Mă cam plac, că sunt geamăn narcisist. Nu-mi place că sunt trândav, dar mi-e lene să mă opun.

Care e cel mai preţios obiect pe care îl deţii?
Nu pun preț pe obiecte. Se strică, le pierzi, ți se fură, le înlocuiești. That’s it!

Cine ar juca rolul tău într-un film?
Dacă ar fi român, l-aș alege pe Marius Marian Ivancea, aka What’s Up. Străin… hmm. Un dandy, un nebun, unuia căruia să-i placă să râdă. Ceva la 35-40 de ani. Jim Carrey e prea lung și slab. Poate Zack Galifianakis?

Ce-ţi reproşezi cel mai des?
Că sunt împrăștiat și mă adun greu. Că ar trebui să mă gândesc de 3-4 ori mai repede și să fiu mai ordonat.

Ce-ai fi făcut la fel de bine profesional dacă n-ai fi urmat actuala carieră?

Și aici mi-e greu să zic. Mă implic 100% în ce fac, dar cu singura condiție: să-mi placă cu adevărat ce fac, altfel nu prea mă implic. Așadar, dacă aș fi descoperit o zonă de interes cu siguranță m-aș fi lăsat dus de val. În momentul de față aș zice că vinul și viticultura mă cam atrag mai mult decât altceva. Vorbim peste niște ani…

Cum ţi se spunea când erai mic?

Când eram mic mi se zicea în multe feluri. De la Max (cu toate că eram de 1m și ceva) la Tudoran, Bistrița, etc.

Care e cea mai mare realizare a ta?

Am primele 10 răspunsuri oficiale ale Google-ului OK. Că m-am jucat ani de zile și că am cu ce să țin omul la povești. Că am cunoscut oameni de la care să fur meserie și că sunt OK cu ce văd în oglindă.

Care e cel mai frumos lucru care s-a spus despre tine vreodată?

„Vreau și eu să fac ce vreau, ca tati în viață, și să muncesc distrându-mă.”

Cum ai dori să-şi amintească posteritatea de tine?

De vreme ce își va aduce aminte, înseamnă că e deja un bun. Cum – e la latitudinea mea. Am să mă chinui să mă țină minte pentru momente și lucruri frumoase.

Cosmin poate fi citit pe cosmintudoran.ro.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eighteen − nine =