Volubilă, exuberantă, francă. Așa îți apare la prima întâlnire Andreea Dana Gheorghiu, românca aflată de 21 de ani în Italia, „o țară minunată!”. O poți cunoaște mai bine pe Andreea prin intermediul următorului chestionar!

De ce te temi cel mai tare?
De bolile incurabile. Nimic nu mă sperie mai tare decât asta.
Care e prima ta amintire?
Am foarte multe și toate foarte frumoase! Prima care îmi vine în minte acum ar fi cea de cand eram foarte mică și mergeam cu părinții mei la mare… mama trebuia să mănânce pe ascuns, altfel risca din cauza mea să rămână fără porția ei, atât eram de mâncăcioasă!
Pe cine admiri cel mai mult şi de ce?
Pe bunica, care din păcate ne-a părăsit acum câțiva ani, dar care este lângă mine mereu și știu că are grijă de mine de acolo de sus! A fost cea mai puternică femeie pe care am cunoscut-o, din toate punctele de vedere!
Ce-ţi place la înfăţişarea ta?
Cu siguranță ochii… am norocul de a avea ochi verzi, culoare pe care o ador și care se regăsește foarte des și în bijuteriile create de mine.
Care e cel mai preţios obiect pe care îl deţii?
Inelul de logodnă primit de la soțul meu, în prima călătorie făcută împreună. Acum 13 ani la Praga.
Cine ar juca rolul tău într-un film?
Eu, având în vedere că am la activ cursuri de actorie făcute în Italia, cred că nimeni nu ar putea fi mai potrivit!
Ce-ţi reproşezi cel mai des?
Anumite greșeli făcute în trecut. Știu că nimic nu poate fi schimbat, dar unele regrete nu se pot șterge niciodată… le „purtăm” cu noi toata viața!
Ce-ai fi făcut la fel de bine profesional dacă n-ai fi urmat actuala carieră?
Cu siguranță actoria! Mi s-a spus de multe ori că ar fi trebuit să urmez o carieră în teatru, dar viața nu întotdeauna ne duce acolo unde ne dorim! Exemplul cel mai bun este că am absolvit Facultatea de limbi străine, deci nici o legătură cu actoria…
Cum ţi se spunea când erai mică?
Mi se spunea „Ardei”, pentru că eram destul de durdulie și unele rude încă mă „alintă” așa, chiar dacă durdulie nu mai sunt de mult! Și mi se spunea că vorbesc foarte mult, dar asta se spune despre mine și în ziua de azi!
Care e cea mai mare realizare a ta?
A fi ceea ce sunt astăzi. Știu că poate suna retoric, dar a te simți realizat în fiecare zi, în ciuda tuturor problemelor și greutăților, este un lucru minunat.
Care e cel mai frumos lucru care s-a spus despre tine vreodată?
Că sunt o persoană muncitoare, care își dă silința la maximum în tot ceea ce face. Cred că este absolut cel mai frumos compliment care mi-a fost făcut vreodată!
Cum ai dori să-şi amintească posteritatea de tine?
Ca despre o persoană care a reușit să creeze ceva. Unic și inimitabil.

Andreea Dana Gheorghiu, autoportret

„La Milano, unde am absolvit liceul și facultatea de limbi străine, am visat la o carieră în teatru și film, descoperind totodată pasiunea pentru modelling (practicat doi ani), artă și “frumos” în general. Italia m-a cucerit prin frumusețea și unicitatea ei.
Încă din timpul facultății, am lucrat în lumea modei, fiind fotomodel, participând la numeroase evenimente și prezentări, fapt care m-a ajutat să înțeleg și să îmi doresc să ajung să creez și eu, la rândul meu, accesorii pentru acest domeniu. Cunoașterea a cinci limbi străine m-a ajutat foarte mult să mă descurc în orice circumstanță, am lucrat foarte mulți ani ca asistentă de avocați, notari și am colaborat doi ani cu o agenție de comunicare și strategie internațională din Milano, care mi-a dat ocazia de a cunoaște multe personalități din lumea politică, dar și din cea a antreprenoriatului.
Acum un an și jumătate m-am regăsit pentru primă oara în neplăcuta postură de a nu mai avea faimosul „job” cu salariu și orare fixe. Cred că în acel moment am realizat că, de fapt, ceea ce vreau este să îmi construiesc propria mea afacere, să las ceva în urma mea. Probabil asta îmi doream de mulți ani, dar așa cum bine știm, curajul este ceva care trebuie „construit” și “educat” în fiecare dintre noi, pentru a putea acționa în direcția dorită. Așa a început să prindă contur ideea unui brand de bijuterii. De ce bijuterii? Ca oricărei femei, îmi place să port ceva deosebit, unic și, de ce nu?!, un produs al propriei mele imaginații.
Consider că provocarea cea mai mare de până acum a fost să reușesc să dau personalitate și identitate unui brand ca acesta, într-o lume în care internetul ne ofera milioane de produse și de posibilități de achiziționare zilnică”.

„Reinventing jewellery”

Sinarra – Jewels to Remember înseamnă, înainte de toate, bijuterii handemade concepute de Andreea Dana Gheorghiu și destinate atât pieței românești, cât și celei din Italia.
„Pentru brățările și colierele propuse de brand-ul meu, mă bazez pe conceperea unui design unic, ce se potrivește atât stilului modern, cât și celui clasic și elegant. Totodată, poate fi asortat la diverse stiluri vestimentare.
Sinarra – Jewels to Remember vă propune o amplă gama de bijuterii și accesorii artizanale, dedicate doamnelor și domnisoarelor, dar fără a uita de domni și nici de cei mai mici dintre noi, copiii! Lucrez cu materiale de calitate, urmărind cu atenție trend-ul momentului, dar mai ales concentrându-mă pe gusturile și aspirațiile fiecărui client în parte, îmbinând materiale prețioase cu un design unic și inovator, ce dau naștere accesoriilor care vă vor pune în valoare stilul și personalitatea!
Mă dedic cu pasiune atât creației unor bijuterii unice, cât și reinterpretării celor vintage, aducând în felul acesta un concept nou de „reinventing jewellery” pe piața accesoriilor handmade, ținând cont, în alegerea bijuteriilor, pe lângă ocazie și ținută, și de vârsta, înălțimea și constituția persoanei.
Am în vedere pentru următoarea colecție pe care intenționez să o propun pe piața românească precum și pe cea italiană, piese de inspirație venețiană, în care voi alătura atât cristale și argint, cât și sticla din faimosul Murano. Așadar, vă aștept în curand pe site-ul meu cu numeroase noutăți și surprize!”, spune Andreea.

Mă puteți găsi și pe pagina de Facebook a blogului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen − six =