De astă-toamnă, am un nou program de lucru, ceea ce, pentru un om ordonat, așa cum îmi place să cred că aș fi, presupune o sensibil mai bună calculare a timpului pe care îl am la dispoziție. Practic, orice minut în plus devine prețios când lucrezi cu deadline-uri, iar nerespectarea acestora te poate duce la o nedorită aglomerare. Și cum îmi displace să fac mai multe lucruri deodată, a fost nevoie să devin și mai minuțios cu calcularea timpului.
Principala schimbare e legată de faptul că în zilele lucrătoare mă trezesc nu mai târziu de ora 4.50, pentru a fi la birou în jur de 6.15. Asta înseamnă o dozare foarte atentă a timpilor, dar și adoptarea unui stil de viață aferent schimbărilor. Sigur că asta presupune și o atentă împărțire a timpului rezervat micilor pauze de relaxare în care, de pildă, obișnuiesc să savurez tutunul. Acum, îmi rezerv astfel de mici pauze în drumul spre metrou și, respectiv, de la metrou până la sediul companiei în care lucrez (mă rog, distanța e atât de mică încât îmi permit să tărăgănez un pic a doua pauză de tutun a zilei!). Chestia e că device-ul pe care-l folosesc, noul IQOS 2.4 Plus, se încarcă mai repede cu aproximativ 20%, ceea ce mă ajută considerabil dimineața ca să îmi respect ritualul! Dacă mă întrebați, am ajuns la concluzia că IQOS îmi poate schimba și stilul de viață – și nu doar cel de dimineață: dacă am o întâlnire în oraș, și credeți-mă că am destule, dacă vreau să mă bucur de gustul tutunului, nu mai e nevoie să îmi cer scuze și să ies din restaurant, întrucât pot folosi IQOS-ul în incintă (da, mă asigur de fiecare dată înainte de a alege locul întâlnirii!).
Tot dimineața, dar și seara, dispozitivul IQOS 2.4 Plus îmi e de folos cu funcția sa de vibrare – practic, mă atenționează și la început, și la sfârșit, astfel încât nu mai sunt nevoit să mă uit după led ca să știu cât mai am de savurat ori să număr în gând! Alt avantaj legat de IQOS de când mi-am schimbat programul îl reprezintă luminozitatea led-urilor de status ale device-ului meu – asigură o vizibilitate impecabilă indiferent de condițiile meteo sau de momentul zilei – vă dați seama că la ora la care plec eu de acasă (sau la care ajung adesea…) e cam întuneric până la următoarea schimbare de oră, de la primăvară!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 − 10 =