Ca să savurezi un gin bun sunt, evident, mai multe variante. Eu am ales una care a asigurat o ambianță foarte britanică, ispitit de posibilitatea de a vizita reședința Excelenței Sale Paul Brummell, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România.

Practic, am răspuns favorabil invitației formulate de compania Halewood Wines & Spirits, filială a celui mai mare producător independent de băuturi alcoolice și non-alcoolice din Marea Britanie. Aceasta a lansat, pe piața din România, Whitley Neill Gin – un gin artizanal, super premium.  Lansarea oficială a avut loc în prezența lui Johnny Neill, creatorul și fondatorul Whitley Neill Gin, la reședința ambasadorului Marii Britanii în România.

Întâi de toate, am studiat dress-code-ul invitației venite de la ambasadorul Majestății Sale, Paul Brummell, împreună cu Adriana Brummell, și de la Paul Murden, GM Halewood Wines & Spirits Romania. Am luat notă de faptul că ținuta recomandată era business casual și am găsit de cuviință că o cravată veselă și o cămașă ceva mai sobră (ambele, din colecția nouă TRENDS by Adina Buzatu) se vor asorta serii și atmosferei degajate – știți, ca să savurezi un gin bun, trebuie să fii îmbrăcat, cum să spun?, rezonabil.

Am ajuns la reședință și am socializat cu cunoștințele.

HG MD
Împreună cu Mihai Dobrovolschi, un tip extrem de amuzant dimineața, dar și în restul zilei
HG MG
Cu Mihai Ghiduc de la „Men’s Health”, dacă știu bine, ultima revistă băiețească de la noi

Am studiat, aparent neglijent, dar foarte interesat, încăperea principală a recepției și am remarcat discret pianul pe care se află fotografii ale familiei ambasadorului, ale familiei regale și ale altor personalități (cred că aam zărit-o și pe cea a fostului premier David Cameron, care mi-a devenit simpatic de când am aflat că juca Angry Birds pe tabletă).

Pentru a nu trage o concluzie pripită, am degustat nu unul, ci mai multe pahare.

Apoi, am ascultat discursul ambasadorului, din care am reținut: „Susținerea și încurajarea comunității britanice de afaceri prezente pe piața din România este una dintre cele mai importante misiuni ale noastre. Halewood Wines&Spirits, filiala celui mai mare producător de băuturi alcoolice și non-alcoolice din Marea Britanie, este partenerul nostru tradițional și salutăm investițiile constante pe piața din România”.

MSZ_8134

Iar degustarea a continuat, alături de prieteni dragi.

Cu Ioana Ciocan și Dragoș Vărșăndan, o companie încântătoare pentru o seară britanică
Cu Ioana Ciocan și Dragoș Vărșăndan, o companie încântătoare pentru o seară britanică

Ce e Whitley Neill Gin?

MSZ_7875

Whitley Neill Gin este un London Dry Gin artizanal, super premium, fabricat la Londra, dar inspirat din Africa. Distilat în loturi mici de către Johnny Neill, descendent al unei familii de distilatori cu tradiție, încă de la 1762, Whitley Neill reunește opt generații de expertiză și un blend de nouă plante atent selectate: agrișă din capul Bunei Speranțe, coajă de portocală și lămâie, fructe de ienupăr, semințe de coriandru, rădăcină de angelică, iris florentin, scoarță de cassia si fructul de baobab, semnătura distinctivă Whitley Neill Gin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 − 2 =