Jurnalul unui ziarist fără jurnal, o ediție light, că e vremea frumoasă, cui îi arde de presă? Dar de jurnalismul structurat, ultima fiță?

Jurnalismul structurat: articolul-bază de date

În presa americană, jurnalismul structurat, care presupune adnotări ale textului transformându-l într-o bază de date de sine stătătoare, e testat de ziare prestigioase, de la „Washington Post” la „Boston Globe”. Practic, articolele pot fi parcurse ca toate celelalte din mediul digital, cu diferența că acoperirea subiectului e exhaustivă, ai o Wikipedia întreagă într-un singur subiect. Anticip o întrebare din partea presei române: deci mai multă muncă pe aceiași bani? DETALII, AICI.

Debut de cronică în „Weekend Adevărul”

Daniel Cristea-Enache are o rubrică nouă în ceea ce judicios denumește „cel mai important ziar românesc”. Îi urăm succes cronicarului literar, care s-a adaptat de minune, în calitate de co-fondator al publicației online Literatura de azi, și la vremurile de azi, și la viteza lor. http://adevarul.ro/cultura/carti/sertarul-scriitorului-roman-doi-critici-nicolae-manolescu-sialex-Stefanescu-1_55bb720bf5eaafab2c206bbf/index.html

Gafa meteo de la Pro TV, o făcătură

„Fără breton și cu o rochie roșie v-am anunțat că la București sunt 38 de grade. Cu breton și îmbrăcată altfel, am văzut că „v-am arătat „că la Buzău sunt 328 de grade! Cred că diferența de temperatură a determinat pe cineva să trucheze o captură veche, iar rezultatul a fost incendiar! (măcar de punea 3-ul în linie dreaptă).”, scrie Magda Pălimariu pe contul său de Facebook. Facem cuvenita rectificare, deplângând farsa jucată Pro TV-ului și constatând, o dată-n plus, că pe Internet nu tot ce zboară se mănâncă.

Originalul...
Originalul…
... și trucajul!
… și trucajul!

Bizar, Realitatea persistă în greșeală, dând un titlu aiuritor, care nu se regăsește în text?!

„Cea mai franțuzoaică dintre români”

http://www.gandul.info/magazin/marie-ren-e-andreescu-este-cea-mai-frantuzoaica-dintre-romani-cum-i-a-convins-pe-francezi-ca-merita-sa-calce-pe-urmele-lui-victor-hugo-si-baudelaire-14652815

Atenție, dispar meserii!

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Social/Meserii+pe+cale+de+disparitie+blanar+cizmar+palarier

Almanahul unui jurnalist fără jurnal

Ce seriale dau tonul în modă după „Mad men”

Ilustrație Kagan McLeod pentru The Wall Street Journal
Ilustrație Kagan McLeod pentru The Wall Street Journal

Și Brad Pitt își pune poze de la nunți

Benzi desenate cu Edward Snowden

Doi newyorkezi vor să bată toate străzile din oraș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 2 =