Coperta anului în revista „New York”

O veritabilă performanță jurnalistică: revista „New York” le-a pus pe copertă pe 35 dintre presupusele victime ale lui Bill Cosby. Al 36-lea scaun, rămas gol, vrea să sugereze că și alte posibile victime ale lui Cosby sunt așteptate să depună mărturie. „Washington Post” prezintă contextul realizării acestei ședințe foto. AICI.

cosby

 

Jurnalul unui ziarist fără jurnal face azi revista presei pontiste. Altfel zis, „Toți oamenii premierului”.

Alina Mungiu Pippidi, laureata premiului „Florina Cercel”

A paria pe Victor Ponta e ca și cum ai spune, vorbă veche, „plus nevasta cu trei șeptari în mână”. Dar poate că Alina Mungiu-Pippidi nu știe poker. Pentru intervenția de pe B1 http://inliniedreapta.net/jurnal/duda-zilei-alina-m-pippidi-ponta-e-urmarit-de-justitie-pentru-ca-e-pro-occidental, comentatoarei politice i se acordă premiul „Florina Cercel”, dacă vă  amintiți efuziunile marii actrițe la adresa lui Victor Ponta: http://www.gandul.info/politica/noaptea-limbilor-lungi-florina-cercel-oda-conducatorului-la-antena3-domnule-ponta-m-am-simtit-brusc-bine-cand-am-dat-mana-sunt-senzitiva-si-simt-aura-oamenilor-ferice-de-mama-care-v-a-nascut-13479255.

Grație luărilor de poziție favorabile premierului, a cărui atitudine față de valorile Occidentului e similară cu sesiunea de coasă a lui Depardieu cu Lukașenko, Alina Mungiu își asigură, deopotrivă, nominalizări la premiile „România curată” (categoriile „Intelectualul de aur”, „Supraviețuitorul Fruntaș”, „Cea mai activă insituție în favoarea bunei guvernări”).

„Saving Prime Minister Ponta” by Ion Cristoiu

„Potrivit Planului pus la cale de Poliția politică a lui Klaus Iohannis, urmează a doua etapă: Scoaterea afară a lui Victor Ponta din Guvern. Dar nu oricum, ci cu picioare-n fund. Atacul virulent și neașteptat al lui Mugur Isărescu la adresa Codului fiscal (pînă acum Mugur Isărescu n-a lansat nici măcar un sughiț la adresa Codului) face parte din Operațiune”, scrie Ion Cristoiu. http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-luni-27-iulie-2015/.  În logica dezvăluirilor de azi, la „Gîndul de marți, 28 iulie 2015” vom afla că americanii n-au ajuns niciodată pe Lună.

Servilism la RTV

Mostră de servilism într-un dialog difuzat de televiziunea guvernamentală RTV http://www.romaniatv.net/victor-ponta-vreau-sa-stau-la-guvern-pana-in-2016-nu-mi-e-frica-ca-voi-fi-tradat-de-psd_234775.html. Răzvan Theodorescu (site-ul îi scrie numele de familie fără „h”, ce mai contează!) îl întreabă pe Victor Ponta: „Aţi folosit adineauri un cuvânt foarte dulce şi drag în România şi foarte românesc: trădare. Partidul, PSD, un partid pe care l-am iubit şi eu, din care am făcut parte, are în el ca orice partid mare gena trădării. (…) Nu vă este frică că veţi fi al treilea lider trădat de proprii colegi?”. Domnule academician, nu vă este „frică că” aveți o consecvență în obsecviozitate ceva de speriat? http://www.evz.ro/editorialul-evz-de-ce-vrea-theodorescu-sefia-academiei-887815.html

Ponta a rămas președintele PSD pe Twitter

Gazetarul și analistul Radu Tudor e autorul unui început de comentariu cum nu i-ar ieși nici lui Mirel Palada (cel căruia i-a mulțumit Victor Ponta săptămâna trecută pentru că a găsit banii pentru programul de Internship al Guvernului). „Cu rezultate economice foarte bune, Guvernul Ponta se află sub o presiune crescândă pentru schimbare”. http://jurnalul.ro/editorial/instabilitatea-ultimul-lucru-de-care-avem-nevoie-692915.html. Pe blogul personal, imparțialul Radu Tudor găzduiește și fluxul de Twitter al primului-ministru. Fiind atât de prinsă cu activitatea neobositului Victor Ponta, „echipa VP” care întreține acest cont n-a aflat că premierul nu mai e președinte PSD. https://twitter.com/Victor_Ponta.

Doar o Știreanu să-ți mai dau

„Este cel puțin descalificant să târăști un întreg partid într-o direcție greșită pentru un interes personal”, tună Octavian Știreanu în editorialul foii de partid „Azi”. Contrar aparențelor, nu se referă la Victor Ponta, ci la Liviu Dragnea. http://www.eazi.ro/opinii/dragnea-a-pasit-cu-stangul

Almanahul jurnalistului fără jurnal

„The Sun”: vicepreședinte în Camera Lorzilor și tată a patru copii, prins în timp ce priza cocaină la o petrecere cu prostituate

Coperta ediție duminicale  a tabloidului „The Sun”
Coperta ediției duminicale a tabloidului „The Sun”

„New Yorker”: Zbor deasupra unui trafic infernal

coperta New Yorker

CNN: noi detalii despre ucigașul din cinematograf

The Atlantic: Freelancing – o opțiune fără protecție socială

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

seven + 20 =