Jurnalul unui ziarist fără jurnal pare să fi înțeles importanța cuvântului „cum” în presa de azi, așa că trece în revistă cum a ajuns McDonald’s în România, cum să scrii ceva care să îi intereseze pe oameni, cum a schimbat un viral viața unui refugiat sirian și cum bate site-ul Realității recorduri de „așa nu”.

„Adevărul”: cum a ajuns McDonald’s în România

După ce au dezvăluit circumstanțele sosirii brandului Coca Cola în România, Mihai Voinea și Cristian Delcea fac un interviu cu cel care a coordonat intrarea gigantului McD în țară.

http://adevarul.ro/news/societate/interviu-povestea-venirii-mcdonalds-romania-16000-oameni-spart-geamurile-deschidere-1_55e33730f5eaafab2c131221/index.html

5 sfaturi despre cum să faci ceva de care să le pese oamenilor

Omul de litere australian Jon Westenberg scrie un articol (timp estimat de lectură: 5 minute) despre cum să faci ceva pe gustul oamenilor. Sintetizez:

  1. Fă doar lucruri care te interesează.
  2. Fă lucruri țintite, pentru oameni reali.
  3. Întreabă-te dacă ești potrivit pentru proiect.
  4. Nu face orice ca să fii cineva.
  5. Muncește din greu.

https://medium.com/life-learning/how-to-make-something-people-give-a-shit-about-83486f42118c

Poza care a schimbat viața unui refugiat sirian

syrian-refugee-lebabon-beirut copy

Au fost strânși 128.000 de dolari pentru vânzătorul ambulant de pixuri Abdul Haleem al-Kader, refugiat din Siria și ajuns în cele din urmă în Liban, a cărui poză, cu autor neidentificat, a fost suită pe o rețea de socializare.

http://europe.newsweek.com/how-viral-photo-changed-life-syrian-refugee-332170

Realitatea – record de prostii într-o singură știre

soc1

 

Realitatea, petarda tabloidală deghizată în site al unei televiziuni de știri, comite nenumărate greșeli într-o singură știre, referitoare la retragerea unei jucătoare de baschet. În primul rând, titlul: „Șoc în lumea sportului. Campioana se retrage” e o dublă minciună: nu e niciun șoc ca o sportivă să pună ghetele în cui la 40 de ani, iar campioana – care campioană, că sunt multe?! Apoi, poza: e un instantaneu furat de pe Net și induce ideea eronată că ar fi alt sport, întrucât se vede decorul, or, baschetul e un sport indoor. Apoi, autorul știrii nu se poate decide dacă pe sportivă o cheamă Monika Brosovszky-Boriga ori Minoka. În fine, nu există baschet feminin, ci doar echipe masculine sau feminine de baschet. Bravo, nici Rareș Bogdan nu comite atâtea gogomănii pe minut!

Smartphone-ul – dependență sau scuză?

http://www.slate.com/articles/technology/future_tense/2015/08/smartphone_addiction_is_not_a_real_diagnosis.html

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

seventeen − eight =